Mer eller mindre mann?

Dette er en ganske smal, men allikevel litt underholdende norsk film.

MER ELLER MINDRE MANN: Den voksne mannen Henrik flytter sammen med kjæresten. Sammen har de en helt spesiell humor, hvor de prater voldelig til hverandre med et smil. Snodig greie, dette her.

Henrik er voksen, men det er bare utenpå. Han er på sett og vis i tenårene, men vet det ikke selv.

Han har en vennegjeng som er glad i å feste. Henrik er også glad i å gå på fest, men helst ikke med andre enn sine venner. Da de to er på fest, forsvinner Henrik plutselig, hvor han valgte å heller gå til sine venner. Han har ikke lest fjellvettreglene, og han sier ikke ifra om hvor han går.

Det ordner seg for kjæresteparet, eller gjør det? Henrik er en mann med lun personlighet. Det er kjæresten og. De skal bli foreldre. Hva syns Henrik om det? Sprekker han snart, eller er han bare lunefull på en god måte?

Mer eller mindre mann er en historie om et kjærestepar som har små opp- og nedturer. De er litt rare, men publikum vil ikke gapskratte av den grunn. Dette er ingen komedie, men heller ikke et følelsesladet drama. Det er en norsk film om folkelig oppførsel og om en tafatt mann som spiller i en film som også kan føles som akkurat det.

Usikker på hva jeg egentlig syns om filmen, husker jeg i det minste at 80 minutt gikk ganske fort, men at den også vil bli fort glemt.

Det er trolig bare i Norge man kunne funnet på å lage en film som dette.

Karakter 4-

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no