Game of Thrones 2

Det er få TV-serier det snakkes mer om, og hvorfor ikke. Det blir ikke mer underholdende enn dette. 

GAME OF THRONES – Sesong 2; HBO: Da det fortsatt finnes noen som ikke har sett sesong 1, har jeg valgt å røpe lite av handlingen, men de som husker godt, vet at den første sesongen fikk en dramatisk vending mot slutten.game of thrones inni

I den andre sesongen er det mer av alt, hvor det er fire personer som ønsker å overta tronen, men jo flere konger jo mere søl. Det er hele tre menn som kaller seg for konge og en som faktisk er konge. Samtidig finnes det en kvinne som er over gjennomsnittet glad i drager, som også ønsker å kreve sin rett til (jern)tronen.

Handlingen blir også helt konge. I det fiktige kontinentet Westeros er det mye rot og rør, men det finnes hele sju kongeriker på dette fiktive kontinentet. I den brutale middelalderen er det de med mest makt som ofte regjerer mest. Derfor er dritungen som er kongen av jerntronen, en livsfarlig knert, hvor det skumleste kanskje er mangelen på god dømmekraft og selvtillitt.

I en kombinasjon av voldsomheter, slektskap og intriger har dette blitt til en av mest spektakulære TV-seriene noen sinne. Hver episode er like underholdende som en velskrevet storfilm, og Game of Thrones har fortjent all hyllest den har fått.

Game of Thrones bygger på bestselgerromanen A Game of Thrones fra 1996, og de 10 episodene i hver sesong, er ment å dekke hver ei bok i serien.

 karakter6

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad