In Vain inferno

In Vain ga nylig ut en av de feteste metalplatene som vil bli sluppet dette året. 

in vain omslag

IN VAINÆnigma (Indie) In Vain er fra Kristiansand, og dette er bandets tredje plate. Sjangeren er progressiv ekstrem metal, og musikken er en fin kombinasjon av ekstreme og progressive partier, men gutta utellater aldri gode melodier.

Produksjonen er gjort av Jens Bogren (Opeth, Soilwork, Borknagar), og her er klare elementer som kan passe til både Opeths progressive elementer, Black Metal-inspirasjonen fra Borknagar, men også den tidvis mer melodiøse metalbiten fra Soilwork. Altså gir In Vain lytterne et variabelt uttrykk, hvor styrken er at de takler alle elementene bra. Det blir ingen usammenhengende smørje, men heller et beintøft produkt som er satt i et svært gjennomtenkt system. Ænigma er virkelig et album som fortjener flere lytt. De som gidder å bruke tid på dette, vil slett ikke angre, og selv om dette er tidvis komplisert stykke med arbeid, er det vanskelig å spille seg lei av denne platen hvor det aller meste fungerer helt perfekt.

Karakter 6

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad