God rock = Everclear

Everclear fra Portland i Oregon har holdt det gående siden 1992, men de ble slett ikke stjerner over natten. 

EVERCLEARInvisible Stars (Eastwood Recordings). Året etter oppstart var det tid for både EP og Everclears første fullengder, men de slet med distribusjon, og ikke minst med å nå ut til publikum.everclear 2

Etter omfattende arbeid med jakt etter plateselskap, fikk de napp hos Capitol Records, og ble faktisk signert av Gary Gersh, som også var fyren som signerte platekontrakt med Nirvana, Sonic Youth og Counting Crows. Albumet Sparkle and Fade ble gitt ut av Capitol i 1995, men den ble ganske oversett av publikum. Singelen Heroin Girl fikk moderat spilletid på MTV (som på den tiden var en fjernsynskanal som faktisk viet sendetiden til musikk). Everclears andre singel var Santa Monica og med denne låten la flere merke til bandet.

Av en eller annen grunn ble Everclear sammenlignet med Nirvana. Selv om jeg ikke har hørt tidliger plater med dette bandet, har Invisible Star lite til felles med Nirvana, men heller en større fellesnevner til det trivelige bandet; Marcy Playground (Sex & Candy). Endatil Dave Grohl sa seg uenig i denne sammenligningen da Everclear spilte på samme scene som Foo Fighters, så da så.

Everclear har siden 1992 brukt lang tid og flere album på å bygge seg opp en trofast fanskare, og platen So Much for the Afterglow – 1997 ble nominert til en Grammy, og samme år vant de Billboards pris for Modern Rock Band of the Year.

Etter uttallige utskiftninger, brudd med Capitol etter 10 år, er Everclear og primus motor; Art Alexakis, still going strong.

Invisible Stars er en knallkjekk utgivelse som sprer både positiv energi og gode rockelåter. Everclear er et band som bør få nye fans, og skulle du i tillegg like Marcy Playground, er det bare å glede seg. Everclear har  ikke funnet opp noe nytt krutt, men jevnt over en jevn og god utgivelse, hvor for eksempel Jackie Robinson er en god guide for hva dette egentlig er.

karakter5

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad