Apple i skumring grått

Det er fortsatt merkbart at det skal mye til for å bli bergtatt av en grøsser. Sinister er hva man på godt norsk kan kalle for CREEPY.

SINISTER.  Ellison (Ethan HawkeTraining Day) er forfatteren som skriver om uløste drapsaker. Han er også familiefaren som liker å flytte inn i hus som tidligere har vært åsted for akkurat dette.

Hm... – En eske med gamle filmklipp. Det kan jo ikke skade å ta en titt på de.
Hm… – En eske med gamle filmklipp. Det kan jo ikke skade å ta en titt på de.

Ellison foretrekker denne gangen å ikke fortelle sin familie om huset de flytter inn i. Ellison lyver ikke, men sier heller ikke hele sannheten. Han lover sin kone at det ikke har skjedd bestialske drap i huset. Forsåvidt sant siden familien som tidligere bodde i huset, ble hengt i hagen. Politiet fant hverken morderen eller familiens yngste datter, som fortsatt er sporløst forsvunnet.

Ellison er godt igang med å skrive om denne drapsgåten, og av en eller annen grunn er det noen som har lagt en eske med private filmklipp på loftet. Disse filmene viser det brutale drapet som skjedde i hagen, men den viser også lignende drap som aldri ble oppklart. Fellesnevneren er at det hver gang er en unge som sporløst forsvinner.

Det oppstår etter hvert episoder som er så pass skremmende at alle med sunn fornuft ville forlatt huset, men ikke Ellison.

En skorpion på loftet burde vært nok til å flytte videre, eller kanskje slangen (ikke hageslange) som dukker opp på samme sted, burde vært et hint om å komme seg vekk. Men den gang ei. Ellison har blitt sykelig oppslukt i de mystiske drapene, og dette er bare begynnelsen på dårlige vurderinger som kan få et fatalt utfall. Endatil ungene til Ellison begynner å oppføre seg rart.

Sinister er en helt grei grøsser, hvor de som fortsatt liker å bli skremt av unaturlige hendelser, vil la seg fenge av denne. Filmen har virkningsfulle effekter, stemning og lyd, men byr på lite nytt innen sjangeren, egentlig.

Ellison er ellers glad i Apple-produkt, og det er produsentene også. Det er mildt sagt ingen hemmelighet at han arbeider mye på mac, og etter å ha sett filmen, kan en hvilken som helst PC-freak håndtere en Mac så noen lunde. Når vår forfatter skal på loftet, bruker han lommelyktfunksjonen fra sin iPhone, og det blir helt klart at Apple har gitt en del kroner for akkurat dette.

Om aen i ellevte hadde vært på loftet, ville jeg personlig valgt en lommelykt som lyser mange hakk bedre. Filmen er ellers ganske grå og mørk. Selv om dagen er det forholdsvis mørkt inne i Ellisons hus. Dette er trolig en gjennomtenkt effekt for å bevare en dyster stemning gjennom hele filmen.

 karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad