Hypnose til besvær

Mikael Persbrandt spiller hypnotisøren Erik Maria? Bark, som takker ja til feil oppdrag.

HYPNOTISØREN: Filmen starter med et brutalt drap i en gymsal. Kort tid etter myrdes en hel familie, og politiet har få spor å gå etter. Deres eneste trumfkort er familiens sønn, som med et nødskrik overlevde.hypnotisøren

For å få viktig info ut av sønnen, tilkalles Erik, som er en kontroversiell mann som politiet også har hatt dårlig erfaring med. Aller helst vil han ikke hypnotisere guttungen i coma, men velger til slutt å gjøre det.

Det skulle han ikke ha gjort, for nå er også hans familie i fare, uten at han vet det selv.

Hypnotisøren er basert på en bok av Lars Kepler.

Hvor filmatiseringer som dette er av den typen hvor politiet jakter etter en potensiell morder, har Hypnotisøren en vri som jeg liker godt. På grunn av dette blir filmen meget spennende, og den kan med rette kalles for en intens thriller, hvor publikum undrer seg over hva som egentlig ligger bak drapet.

Persbrandt, Lena Olin og Tobias Zilliacus spiller solide hovedroller.

Denne bør du få med deg, om du ikke gjorde det når den gikk på kino mot slutten av fjoråret.

 karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no