Jentelus

En jente på omslaget som er lege. Ung og søt, og ordet «Hart» i tittelen. Kan dette være en TV-serie for mannfolk? Tja. Tenkte det var verdt å gi det en sjanse.hartbruk

HART OF DIXIE – Sesong 1. Zoe Hart er en dyktig lege i Njuw jårk. På grunn av etterutdanning eller slikt, blir hun mer eller mindre tvunget til å praktisere andre steder. Valget faller ikke på Bluebell i Alabama, men Zoe Hart må praktisere der uansett.

I storbymentalitetens navn er hun ganske frekk i kjeften med byens innbyggere. Hart har ingen problem med å si hva hun syns om slike småbyer, og i det virkelige liv, ville svært få hatt en så nedlatende tone til folka hun skal leve sammen med i lengre tid.

Det går ikke så bra for Zoe Hart. Bluebell har allerede en lege, og han ønsker ingen samarbeidspartner. Derfor blir det smått med pasienter for Hart, men man gir ikke opp så lett?

I de første episodene vil skjebnen det slik at Hart akkurat er på rett sted til rett tid, slik at hun kan få praktisere sitt yrke med glans. Det viser seg at hun kan ting og tang som legen i  Bluebell ikke er like flink på. Det viser seg også at de to kan lære hverandre noen triks.

Hva er vel en småby uten en kjekkas og to? Hart vet at det er to menn som er interessert i henne. Den ene skal snart gifte seg med byens mest usympatiske nek, og etter fem episoder, forstår jeg fortsatt ikke hvorfor hun er så populær. Hun er en ufordragelig personlighet som liksom er sjef for en jentegjeng som tilhører sosieteten. For en gjeng!hart of dixie

Hart har sansen for nekets forlovede, samtidig som en annen beiler har sansen for Hart. Hun liker også denne andre beileren, men hvem vil velge hvem, og hvem bryr seg?

Byens borgermester er et kapitttel for seg selv. Han er fortsatt forelsket i byens største nek, og som borgermester burde han kanskje ikke oppføre seg som en tenåring med kjærlighetsproblem…stirre tomt ut i luften og ikke være sosial i det hele tatt.

Bluebell ville sikkert vært en jækla kjekk by å bodd i. Etter fem episoder var det allikevel nok for scoopet. I fare for å få jentelus, måtte jeg faktisk slutte å se på Hart of Dixie.

Det er en typisk jenteserie som trolig vil bli kategorisert som både koselig og underholdende. Jeg anbefaler allikevel alle med antydning til hår på brystet å styre unna. TV-serien er fullspekket med vellykkede TV-tryner, hvor faktisk Tim Matheson er mest likande.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad