Snabba Cash 2

Det er klart man skulle sett den første filmen før den andre, men det ble det ikke noe av. Allikevel føler jeg at det går fint å se nr. 2 uten å ha sett den første, selv om det ikke er noen fordel.

snabba cash blu-ray

SNABBA CASH 2 – Forventningene var sånn passe på grunn av akkurat det som blir nevnt i ingressen. Boken Snabba Cash er en spenningsroman av Jens Lapidus fra 2006 og har vært en besteselger i Sverige. Historien har mer til felles med norske Izzat enn til Gudfaren-trilogien, men svensk er svensk.

Folk fra den første filmen holder fortsatt på med ulovligheter i den svenske underverden. Den verste blant dem, er en serbisk gangster og hans bande. De er nådeløse i alt de foretar seg, og et liv er null verdt.

Vi møter flere personer og deres skjebne. JW har hovedrollen, men sitter i fengsel. Snart skal han få sjansen til prøveløslatelse. I utgangspunktet har JW en plan for å starte et lovlig foretak på utsiden av muren, men da han blir lurt opp i stry, blir det forandring i planene.

De aller fleste vi blir kjent med er kriminelle, og det geniale er at selv om ikke alle veier fører til Rom, fører alle veiene i filmen til den serbiske gangstersjefen. Samtidig så er det også relasjoner mellom folka vi blir best kjent med. Det er for eksempel 10 millioner svenske kroner som er på avveier. Hvem vil ende opp som den heldige eieren av disse?

SNABBA CASH 2 har det meste man kunne ønsket seg av en beksvart action/thriller. Den er spennende hele tiden, og karakterene er troverdige så det holder. En intens musikk og et knippe med karakterer som ikke fikk mange stjerner på søndagskolen i tillegg til en bra historie, gjør dette til en het anbefaling.

karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter:@SolveFriestad