Sta Eastwood igjen

Dette er Clint Eastwoods første film siden Gran Torino i 2008. Denne gangen er det ikke Eastwood som står for regien.

TROUBLE WITH THE CURVE : Eastwood fyller 83 år den 31. mai dette året, og er ingen ungfole lenger. Som i Gran Torino, er han også denne gangen en lavmælt, sta og tilbaketrukket mann som stort sett vet best. Hans tolkning av talentspeideren Gus Lobel er god som gull, og karakteren blir portrettert med både respekt og klokskap, men mindre bitter enn i Gran Torino.

Goodman, Adams, Eastwood.
Goodman, Adams, Eastwood.

Gus er en aldrende herremann som ikke har spesielt tro på nymotens talentspeiding, hvor mye av arbeidet blir gjort foran en komputer. Dette arbeidet gjøres best om mann ser på idrettsutøveren, mener Gus.

Vår mann er en annerkjent talentspeider innen baseball, men synet svikter. Hans venner og datter ser! dette som et problem. Det samme gjør nok Gus, men han nekter å innrømme det. Da Gus skal speide på et antatt talent, blir datteren med for å passe på. Forholdet mellom de to er ikke allverdens, men kanskje denne turen kan styrke forholdet mellom far og datter?

TROUBLE WITH THE CURVE er en fin dramafilm som skildrer alderdom med verdighet. Selv om Gus er en sta herremann, vil han ha godt av å lære seg at andres meninger også kan være verdt å lytte til. Og hva med dette antatte talentet – vil det være en idrettsutøver for fremtiden, eller bør Gus sine pengesterke arbeidsgivere lytte til gammel manns råd?

Justin Timberlake spiller en talentspeider som også speider på Gus sin datter. Timberlake gjør som vanlig en god karakter på film, og det samme gjør Amy Adams som spiller datteren. John Goodman er med, men som vanlig skulle jeg ønsket at han var med enda mer.

Filmen er absolutt verdt å få med seg, men den kommer allikevel ikke helt opp i toppsjiktet blant Eastwoods mest interessante filmer.

Regissør Robert Lorenz har arbeidet sammen med Clint som produsent for J. Edgar, Hereafter, Invictus, Changeling, Brev fra Iwo Jima, Flags of our Father, Million Dollar Baby, Blodspor, Mystic River og Gran Torino, i tillegg til å ha vært medregissør for Eastwood på ganske så mange av hans tidligere filmer. Dette er allikevel hans regidebut (som hovedregissør).

Karakter 4+

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad