Tog for taxi

Jeg er litt usikker. Enten var det i 1996, 97 eller 98, men samma det. Jeg og en kompis som heter Geir, var gjengangere disse tre årene. La oss bare si at det var i 1996.

iggy pop på quart
Iggy Pop på Quartfestivalen 1998. Foto: Sølve Friestad

QUARTFESTIVALEN 1996: Dette året hadde vi bestemt at det beste var å kjøre fra Bryne til Moi for å ta tog derfra. Vi var forsåvidt ute i god tid, og det var Geir som kjørte til Moi. Bilturen som vi trodde skulle ta en time, tok lengre tid. Akkurat når vi kom frem til togstasjonen, stod toget klar til å dra. Jeg løp ut av bilen, mens Geir parkerte. Jeg fikk akkurat gitt beskjed til konduktøren om at min venn parkerte bilen, før toget dro avgårde. Punktlighet var med andre ord noe som de verdsatte høyt i 1996.

Har du noen gang vært på Moi?

Var du der i 1996? Kanskje du var Geirs bekjente som vi møtte på bakeriet? Det var et forholdsvis trivelig ektepar som fikk høre om vårt problem. Vi rakk ikke toget, men det gikk en buss om x antall timer som vi kunne ta. Dette forholdsvis trivelige ekteparet skulle også kjøre til Kristiansand med bilen sin.

Da vi omsider ikke ble tilbudt å sitte på til byen av dette ikke fullt så trivelige ekteparet, bestemte vi oss for å kjøpe noen brune bjørnunger og sette oss på en benk som stod på et sted som kanskje kan kalles for sentrum.

Et ølutsalg var ikke å oppdrive. Derfor spurte vi en innfødt om råd. Det var ganske enkelt, om ikke selvforklarende. Øl ble solgt hos slakteren.

Noen timer og enda flere kalde bayer senere, var vi på vei til Kristiansand. Bussen var et greit alternativ, og turen gikk greit.

Festivalopplevelsen var svært bra i alle år, og var helt sikkert upåklagelig i 1996 og. Å få sett Fear Factory, Ministry og Slayer var definitive høydepunkt. Jeg husker egentlig ikke om vi fikk med oss Massive Attack, men helt sikkert fett, det og.

Mayhem quart
Mayhem på Quartfestivalen…2001? Foto: Sølve Friestad

Etter endt festival, var det på tide å komme seg hjem. Togbilletter til hjemturen var allerede kjøpt, og det var allerede mørkt da vi gikk på toget. Det skulle vise seg å bli enda mørkere da vi nærmet oss Moi.

Toget stoppet på stasjonen før Moi (Sira), og ble stående. Vi satt tolmodig igjen i togsetet, mens alle andre passasjerer gikk ut.

Omsider kom konduktøren ruslende og undret seg over at vi satt der. Dette var nemlig togets endestasjon.

– Men vi har kjøpt billett til Moi, og har bilen stående der, sa vi.

– Javel, sa konduktøren. Da får jeg vel kjøre dere til Moi, sa han, startet opp toget og slapp oss av på Moi før han kjørte tilbake for å parkere på Sira.

 

Dette er noen av høydepunktene på Quarten disse tre årene.

1996: Fear Factory, Gluecifer, Slayer, Ministry, Massive Attack, Garbage, Pulp, Nick Cave and the Bad Seeds, Faithless.

1997. Rage Against the Machine, Suede, Daft Punk, Fatboy Slim

1998. Iggy Pop, Beastie Boys, Portishead. Det er vanskelig å finne noe eksakt program for full line-up, men tror dette stemmer ganske bra.

Forsidebilder stammer også fra Quartfestivalen. Foto: Sølve Friestad.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad

Legg igjen en kommentar