Kal-El stoner x 3

Stavangerbandet Kal-El sier selv at de spiller blytung riffbassert stoner med inspirasjon fra de viktigste ørkenbandene på 90-tallet. Why not?

KAL-ELDark Moon Voyage (EP). Denne utgivelsen inneholder tre låter, og det er av bra kvalitet. Helt korrekt byr alle tre låtene på småtung og seig stonerrock som kan signalisere inspirasjon fra både Kuyss, Clutch og Monster Magnet.

Kal-el

Vokalist Rodvelt er for min del lett å kjenne igjen. Han har holdt på i band siden tidenes morgen, hvor jeg husker spesielt godt Desspo Halleluja. Bjørn Stornes er kanskje mest kjent som et av medlemmene i Six Eyes Lost, men nå er det altså Kal-El som gjelder.

Jeg liker alle låtene, og etter flere lytt, skulle jeg egentlig ønsket at de var enda lenger. Dette er vel forsåvidt et kvalitetsstempel i seg selv, og jeg regner med at vi bare kan se frem til flere låter med Kal-El.

Låtene er ikke beintunge, og innen sjangeren er de heller ikke blant de seigeste. Kal-El høres kanskje mest ut som et bra rockeband som har stonerinspirasjonen som et bakteppe, samtidig som de av og til drar til med for eksempel fet bass-solo og andre elementer som ikke sår tvil om inspirasjonene. Jeg ser heller ikke bort fra at Kal-El river godt fra seg på en livescene.

Alt i alt er jeg godt fornøyd med en fengende utgivelse som vil bli hørt mer fremover, og ønsker bandet lykke til videre. 10-19. juni skal de faktisk spille flere livekonserter i Estland.

Kal-el er Rolf Thore Eilertsen, Elisabeth Anette Thompsen, Bjørn Stornes og Ståle Rodvelt.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad