Frysninger

Musikk er følelser, og av og til kan musikken bli så flott at den gir frysninger. 

FLOTT: På Spotify har jeg laget en liste med 22 låter, hvor i det minste noen kan gi også deg frysninger. Filmkomponisten Thomas Newman bidrar med to låter fra filmene Road to Perdition (2002) og Revolutionary Road (2008). En fellesnevner er at Sam Mendes er regissøren bak e. Musikken fra Michael Manns Den siste Mohikaner (1992) er også noe helt spesielt, og et spor fra denne er også med.

Ellers har Trevor Morris komponert flott musikk til den skamgode TV-serien The Tudors, som fikk fire sesonger før det var slutt, og Honor (Hans Zimmer, Geoff Zanelli og Blake Neely) fra Spielbergs TV-serie The Pacific er slettes ikke verst.

Mike Foyle, Owl City og de mer ukjente AU4 fra Canada komponerer også musikk med mye sjel, mens Rogaland er representerte med et spor fra både Sirenia og Tristania.

Svenske Johnossi får to spor med på spillelisten, mens Vishnu er mer enn en av de viktigste gudene i Hinduisme. Dette er også et band fra Tromsø som minner mye om Madrugadas glansdager.

Radioheads You and Whose Army ble jeg først kjent med da jeg fikk sett filmen Nawals Hemmelighet (Incendies – 2011), og Amplifiers UFOs er en av britenes beste låter. Belgiske Hooverphonic har jeg alltid hatt sansen for, mens Annbjørg Lien, Maria Solheim og  en låt fra Anne Hvidstens debutplate også har sin misjon på denne noe spesielle spillelisten.

Simple Minds med Belfast Child, er den siste låten som fikk plass blant de 20 sangene. De fleste vil trolig finne flere uhørte låter. Enjoy, og abonner gjerne på spillelisten. Flere låter vil bli lagt ut i tide og utide.

Twitter: @SolveFriestad – scoop@scoopmanagement.no

Lik Scoopet på Facebook for siste oppdateringer.