Hvorfor det?

I 2010 kom en av de mest katastrofale komediene på lenge. Dette sier ikke så reint lite innen sjangeren som tilbyr mye kjipt. Som om ikke dette var nok, kommer oppfølgeren på kino 9. august 2013. 

GROWN UPS var en forjævelig dårlig komedie med Kevin James (Kongen av Queens), Adam Sandler (En hel haug med møkkafilmer), David Spade (Enda større haug med møkkafilmer), Chris Rock og Rob Schneider. Til spot og spe har du nå sjansen til å lese Scoopets anmeldelse av det første kapittelet om fire voksne menn som kaster bort 90 minutt av publikums liv.

I GROWN UPS 2 er slagordet at Summer isn´t just for the kids, som vil si at vi kan forvente oss fire forvokste menn som oppfører seg som unger…igjen. Det er nesten trist å se at endatil Steve Buscemi har takket ja til å være med i toern, som trolig hører hjemme akkurat der!

GROWN UPS – 2010: Kevin James er god som tjukkassen i Kongen av Queens. Adam Sandler har gjort noen gode filmer.

Chris Rock har aldri vært spesielt morsom, men han har sine stunder. Rob Schneider har ikke vært så morsom, men det har av og til vært det morsomste med fyren. David Spade har jeg aldri likt. Sammen spiller de fem voksne menn.

GROWN UPS N

Denne «komedien» er et godt kamuflert drama. De fem mannfolka vant en basketballkamp som drittunger i 1978. De glemmer det aldri, og lever stort sett vellykkede liv i dag. Da treneren av 78-laget dør, samles de i begravelsen og hyller treneren. Nå skal de på hyttetur.
En av dem er uforskammet rik. Ungene er enda mer uforskammet unaturlige. De vil ikke være med på hyttetur. De vil heller reise på motemessen, hvor de kan spise eksklusiv mat som de egentlig ikke er gamle nok til å uttale navnet på.

Ungene kan ingenting fordi de har vokst opp som rike og vellykkede. Hvorfor det?

Ikke kan de spille brettspill, og ikke kan de kaste stein. Hvorfor det?

Deres far ønsker at de skal kunne dette, men det burde han kanskje lært dem før hytteturen.
Vil ungene få en mild overgang til å bli litt mer folkelige? Med politisk korrekt pedagogikk og dialog blir alt bedre. Parforhold med små problemer blir også løst med søt og snill dialog. Når de voksne blir enige seg imellom, skulle man tro at de var småunger på møte i et bedehus.

Vi møter også motstanderne fra kampen i 1978. De er ikke vellykkede. En av dem står og selger burgere. Hvorfor det?

Taperne ønsker omkamp, og får det selvfølgelig til slutt. Hvorfor det?

Er de mindre vellykket på grunn at at de tapte i 1978?
Det finnes få grunner til å smile av Grown Ups. Karakterene er endimensjonale og uinteressante. Grown Ups er en helt forferdelig og suppete dramafilm som forsøker å være komedie. Den er i steden ei smørje med kun en og en halv interessant komiker i hovedrollen.

 Karakter-1

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad