Charterfeber igjen

Det er sant. Svein skal igjen til syden for å spille inn en ny sesong med Charterfeber I 2013. Av den grunn publiseres eldre omtale av denne TV-serien på forsiden igjen. 

Svein, Hilde og flere av de kjente trynene er tilbake med nok en sesong av Charterfeber. Noen nye tryner har det også blitt plass til. 

Charterfeber – sesong 6 Her møter vi flere turister som er kapable til å ødelegge grekernes allerede tvilsomme tanker om norske turister, enten de er unge eller eldre.
Fra tidligere sesonger bør de fleste kjenne til både moroklumpen Svein og den noe anstrengende og lattergale Hilde. Begge to har mødrene med på tur denne gangen. Mødrene fremstår som ganske avbalanserte i forhold til ungene.

charterf

Var det god bingo?
De utakknemlige bingovertinnene er også med igjen. Denne gangen har de (heller) ingen skrupler.
De rusler forbi et helt vanlig hjem, hvor de ser to eldre greske damer i stuen. Deretter stikker de hodet inn, og spør om de kan få komme inn. Det får de. Etter å ha snoket i huset, takker de for seg, men først setter de seg utenfor for å røyke. Spesielt Lisbeth røyker en del.
Da hun skal kjøpe en t-skjorte blir hun ekstatisk. Hun får røyke i butikken mens hun venter, og får endatil sneket til seg en øl. Sånn skal det være og «very naise».

Bingovertinnene ser også at det skal arrangeres privat bryllup i et privat hjem. De bestemmer seg for å gå opp i leiligheten for å få med seg begivenheten, men oppdager muligens at de ikke er så velkomne. Brudeparet har heller ikke kommet enda. De venter heller utenfor, røyker og prater litt mer med de eldre damene som fikk uventet besøk tidligere på dagen. «Very naise», syns Lisbeth. Spesielt Lisbeth irriterer seg over at ikke alle kan engelsk, men hun kan heller ikke gresk. Lisbeth kan knapt nok engelsk, og hadde hun gått på skole på 50-tallet, ville hun fått smakt spanskrøret for dårlig gramatikk og oppførsel.

Uransakelig kjærlighet
To unge kjærestepar er også på tur. Jeg skjønner ikke hvorfor. Jentene kjefter på guttene altfor ofte. Er de tøffelhelter, eller bare blinde? Jentene heter Linda og kjefter på guttene når som helst. Skal det shoppes klær, har guttene bare med å vente. De behøver ikke spør hvor lang tid det tar. En av de to guttene (som er noe treig) håper at det skal bli tid til å se på et historisk tre, men bare om jentene får lyst etterpå.

Linda klipper kjæresten sin. Når han forsøker å røre på hodet eller puste, får han kjeft. – Jeg tror jeg behøver en dusj, sier han etter hårklippen. – Nei, det gjør du ikke, kjefter Linda. Det kan høres ut som hun hater sin kjæreste, men egentlig er hun bare ei megge.
Den nyklippede typen topper det hele med å fri til sin kjæreste Linda. Det andre kjæresteparet bestemmer seg for å bryte forholdet når de kommer hjem. Linda som ble utsatt for frieri, sier også til sin kjære kjæreste: – Så lenge jeg har vært med deg i hele dag, er det aldri noe problem å få sove om kvelden.

Bortskjemte jentunger
Tre unge venninner har også funnet veien til Kos. Spesielt en av dem ønsker akkurat det. Hun forelsker seg i en svensk bartender som knapt husker navnet hennes. Kanskje svensken blir kjent med flere jenter i løpet av året?

Den ene jenta er verst. Kanskje hun holder på å lære seg alfabetet, og ikke ennå har kommet til ord på E, som for eksempel Edruelig? De tre viser hvordan utskjemte jentunger kan oppføre seg på tur.

Tegneseriefigur
Vi blir også kjent med to venner, hvor spesielt den ene har trent en del. Kanskje han har posert som tegneseriefigur? Han bruker en hver anledning til å vise sine muskler, og er virkelig en stolt hane i brunst. Han tror han er pikenes Jens, og faktisk så får han oppmerksomhet. Kameraten er litt mer tilbakeholden. Av og til ser det ut som at han syns det gjør vondt å tenke.
Vi møter også en nordnorsk familie som ser ut til å ha med seg alt for mange unger. Moren bestemmer seg for å tatovere inn initialene på sine kjære, mens mannen er tålmodig hvor han enn måtte gå. Tattoveringen blir ikke voldsomt fin, men den viser godt, siden den er over brystet.

Charterfeber sesong 6 byr på akkurat det man forventer. Menneskene vi møter er ikke alltid like sjarmerende. Kanskje det hadde vært like greit å meldt meg selv til tjeneste før neste runde av innspilling.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad