Flight

Denzel Washington er blant mine favorittskuespillere, og han har bidratt til at blant annet Man on Fire og Training Day står høyt på min favorittliste. I FLIGHT er han en sympatisk alkoholiker med flysertifikat.

FLIGHT:  Whip Whitaker (Ikke i slekt med hverken Forest eller Roger) skal ut å fly. Han er pilot og har gjort det mange ganger før. Whip drikker alkohol og sniffer kokain før han tar av, og mens han taler til passasjerene, blander han seg en sterk dram. Man skal ikke se bort fra at han har gjort dette før.

Til nå har denne uvanen fungert greit, og selv om forandring fryder, syns nok ikke Whip alltid det. Den største feilen er ikke den lett berusede kapteinen, men selve flyet. Etter en litt spektakulær avgang, og en enda mer klaustrofobisk kræsjlanding, overlever Whip. Kun få passasjerer dør, og Whip blir hyllet som en helt. Ingen har tidligere snudd flyet opp/ned i luften, og overlevd.

En blodprøve viser at Whip kan ha vært beruset, og noen må jo få skylden for at flyet måtte nødlande. Hvem blir syndebukken?

Dette er bare en del av historien. Mens granskning av flyulykken pågår, får vi også se hvem Whip egentlig er. Han har ikke lenger kontakt med sin sønn og ekskone. Han er alkoholiker, og blir venn og elsker med en kvinnelig eksnarkoman.

Whip må etter hvert skjerpe seg på flere plan. Om han ikke gjør det, vil han risikere å synge tostemt Jailhouserock i mange år.

FLIGHT er en ganske bra dramatisering av en alkoholisert flykaptein som egentlig bør få heltestatus. Samtidig var han beruset under flyvningen, og moralen strider mot fornuften. Bør han få fengsel, eller ikke?

Selve flyscenene er enormt bra produsert, og man gleder seg til resten av filmen. Problemet er at filmen blir for lang. Skildringene av Whips liv er interessant, men det dveles for mye ved hans private liv, og man stiller spørsmål om hva som er poenget. Hva er det egentlig den ønsker å formidle? Etter hvert får man alle svar som tidligere har blitt spurt, men en strammere regi og kortere spilletid, ville gjort FLIGHT enda mer engasjerende.

Denzel Washington ble nominert til en Golden Globe for beste hovedrolle, men i denne kategorien var det Daniel Day-Lewis som vant for sin rolle i filmen; LINCOLN.

Regissør Robert Zemeckis står også bak Castaway, Skyggen fra Fortiden, Polarekspressen, Forrest Gump og Tilbake til Fremtiden x 3.

Når vi får se John Goodman for første gang i filmen, lytter han til «Sympathy with the Devil». Denne sangen er også med i Fallen – som også har Washington og Goodman på rollelisten.

 karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad