Ingen kompromiss

Presseskrivet for Extols nye plate gir en god forklaring på hva dette fargerike bandet står for. – …into a fusion of atmospheric and harmonic prog rock, merged with the tempered thrash and death metal that Extol so uniquely master.

extol bilde

EXTOLExtol (Indie Recordings) Extol fra Bærum ble etablert i 1993, og oppløst i 2007. Gutta ga ut flere plater og var også på verdensturné med selveste Mastodon og Opeth.

Extol er tilbake for full musikk. Den selvtittulerte platen er produsert av Jens Borgren (Opeth, Paradise Lost, Enslaved), og hvilket fyrverkeri dette har blitt. Denne platen er et adrenalinkick i landskapet Thrash, Black Metal og Prog Metal. Musikken er både melodiøs og brutal, hvor en digresjon er at koringen tidvis minner om 70-tallets Smokie!

Forvirret? Ta det rolig. Extol kombinerer overnevnte sjanger og fremstår nesten som et frijazzband i metallandskap som bryter de fleste rendyrkelse av hva en sjanger skal, vil og bør være. Kanskje Extol er et sted mellom The Shining, Enslaved og Opeth som møter en mindre tidkrevende utgave av Dream Theatre?  Trioen er nemlig ekstremt flinke til å spille ekstrem musikk og formidle kompromissløs metal som har fortjent flere lytt før det sitter, og denne platen er en gavepakning til metalfansen som ønsker seg noe ekstra.

Extol er definitivt noe av det mest innovative bandet som gir ut plate dette året, og at dette vil og bør bli en kritikerrost plate, hersker det liten tvil om. Om storbyavisene tar tak i Extol, gjenstår å se. La oss alle håpe det. Trioen har såvisst fortjent både internasjonal og nasjonal hyllest for noe som lett kan kalles for årets musikalske comeback. Lanseringsdato for Extols nye godbit er 21. juni 2013.

Extol tror ellers (og forhåpentligvis) på både himmel og helvete da de kaller seg for et kristent metalband. PS: Karakteren er oppjustert fra 5 til seks, etter enda flere lytt, og tanker om at dette er årets beste metalutgivelse.

Ny musikkvideo her.

karakter6

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Ukentlig oppdatering på Facebook?