Eventyr fra Norge!

Wirkola er et kjent navn. Denne gangen gjelder det ikke å hoppe etter Wirkola, men heller å få samme suksess til å regissere som Wirkola. 

hans-og-grete-inni

HANSEL & GRETEL – Witch Hunters: Tommy Wirkola ble født i 1979 i Alta. Han ble først kjent med langfilmen Kill Buljo: The Movie i 2007, som har fått en slags kultstatus. Deretter var det tid for Død Snø i 2009, Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa i 2010, og deretter fikk han dra til Hollywood for å regissere Famke Jansen, Peter Stormare, Gemma Arterton og Jeremy Renner i Hansel & Gretel – Witch Hunters.

Denne filmen gjorde det brukbart i utlandet, men i Norge fikk den heller lunken kritikk. Jeg vet ikke om janteloven har skylden, eller om anmeldere fra Norge, faktisk ikke likte filmen så godt. Selv syns jeg dette var et knallbra eventyr i eventyrland.

Filmen gir først et lite innblikk i ungene Hans og Grete, og denne historien tar sånn cirka utgangspunkt i Grimms kjente eventyrsamling fra 1812. Ungene blir kidnappet av en fæl heks, og Hans får diabetes av å spise alt for mye godteri. I voksen alder har de et heller anstrengt forhold til hekser, og har blitt heksejegere. De har nok å gjøre, og det finnes hekser og annet utyske, mange steder i landet.

Søskenparet Hans og Grete kommer til en by som sliter med befolkningen. Flere unger har nemlig blitt kidnappet, og duoen bestemmer seg for å hjelpe til. Dette blir litt av en heksejakt, og den som er med på leken, må regne med å få smake på steken, og i et eventyr som dette, finnes få begrensninger.

Dette er en kanonkul film, syns jeg. Bilder, kostymer, lys og lyd er også imponerende, og selve handlingen fungerer bra. Den er fullspekket med heftige actionscener og stilige karakterer, hvor Wirkola har med seg et knippe med blant annet Ingrid Bolsø Berdal og Bjørn Sundquist.

Både Gemma Arterton og Jeremy Renner gjør seg bra som heksejegere, hvor spesielt Renner er en het potet for tiden. Han overtok rollen etter Matt Damon i The Bourne Legacy, men har også gjort store roller i The Hurt Locker, The Avengers og Mission ImpossibleGhost Protocol.

 karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad