knallkjekk musikk

En journalist skrev at han syns det var dumt at Sáivu ikke hadde mer samiskinnspirert preg på platen sin. Betyr det at alle band fra Norge bør ha med hardingfele?

saivu-inni

SÀIVUEndings (Indie/Head of Promotion) Noen plater sitter som et skudd med en gang. Endings er en slik plate, og jeg stortrives med denne. 10 låter i et landskap med svært mange gode saftige og melodiøse rockelåter med ekstra solide og ukompliserte refreng som frister til gjentagelse.

At Sáivu av og til beveger seg i et landskap som for eksempel Weezer ville kjent seg igjen i, gjør ingenting. Mest av alt er dette en solid utgivelse fra et band som vet å vi et velbehag til lytterne, hvor enkelheten også blir deres styrke, egentlig.

Historien om Sáivu startet i 2008. Lásse Kvernmo fra Karasjok studerte til å bli pilot i Sør-Karolina. En dag fikk han motorstopp, og bilen stoppet utenfor et lydstudio. Han fikk låne en telefon, og mens han ventet, spilte han sin egen låt for produsentene i studioet. Dette resulterte i at han fikk spille inn sin første demo som fant veien til Guns ´N´Roses-gitarist Richart Fortus. Lasse ble deretter invitert til Los Angeles, og har siden hatt et fruktbart samarbeid.

I 2010 ga Kvernmo og Fortus ut EPen «Sáivu», og stod sammen på scenen på Midnattsrock i Lakselv. På Endings har Fortus fungert som mentor, medkomponist og musiker. Platen er innspilt i Los Angeles og Memphis, og produsert av Ben Grosse (Madonna, Depeche Mode) sammen med Geno Lenardo (Filter, Device). Jeg mistenker også at Geno Lenardo har hatt mer enn en finger med under innspillingen av låten Confliction, da denne har et mye hardere preg, og høres aller mest ut som en låt fra Filter – et band jeg også har stor sansen for. Fet låt.

Jeg anbefaler å sjekke ut både EP og album, hvor de fleste låtene overlapper hverandres oppmerksomhet i gode følelser, enda bedre rock og melodiske refreng som virkelig engasjerer. Her er video fra I Bleed, som er en god representant for resten av platen som har mange låter med høyt hitpotensiale.

karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Scoopet på Facebook.