Horror story

Her er en av de mest innovative TV-seriene noensinne produsert innen kategorien grøsser.  

american-horror-story-2

AMERICAN HORROR STORY. Til tross for at denne TV-serien føles nyskapende, er det ikke alt som er like bra med den. For det første syns jeg omslaget er dårlig. Skikkelsen i latexdrakt var for min del mindre appellerende, og grunn til at jeg egentlig valgte den litt bort.

I korte trekk handler dette om en familie som flytter inn i et hus. Det er ikke et hvilket som helst hus. Under den faste turistbaserte reiseruten for mord og grøssentisuaster i Los Angeles, går nemlig turen innom dette huset som kalles for MURDERHOUSE. Dette huset er kjent for flere drap, men hvor mange er det egentlig snakk om?

Den første familien som bodde der var like sprø som en kartong med kjeks. De driver med ulovlig abort i kjelleren og lider av å ha mistet et  barn. Et annet par som bodde der, setter fyr på seg selv. Mannen var nemlig utro, og ønsket å flytte til sin elsker som fortsatt bor i nabohuset.

Handlingsforløpet skildringer alle som har bodd i huset, og hvordan de døde. Vår familie er fortsatt levende, men omgivelsene rundt dem inneholder både brutal vold, døde mennesker og utspekulerte planer for vår familie. Det kan se ut som de fleste beboerne i huset tidligere har fått  både personlige problem og slitsomme utfordringer i kjæresteforholdet. Vår familie hadde allerede dette før de flyttet inn, og ingenting blir bedre av å bo der. Men flytte skal de ikke, eller?

AMERICAN HORROR STORY er skrekkelig original på sitt beste. Den kombinere fiction med det virkelige liv, absurd musikk og uforutsigbare hendelser. Den tør å kombinere samtaler mellom levende og døde, og gi publikum mange spørsmål om hvem som egentlig er hva. Det blir en destruktiv utvikling og småsære øyeblikk og skumle avsløringer blir en del av helheten.

På sitt beste er dette meget bra. På sitt nest beste, blir det tidvis litt for surrealistisk, hvor særhet av og til spiser opp de nervepirrende øyeblikkene. Dylan McDermott, Connie Britton, Jessica Lange og Dennis O´Hare er med i denne ganske så populære TV-serien.

karakter4

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad