Norsk i Hollywood

Jo visst kan nordmenn gjøre det bra i Hollywood. La oss håpe det. 

ingrid-2
Ingrid Bolsø Berdal flykter i Fritt Vilt.

NORDMENN (OG KVINNE) I HOLLYWOOD: Ingrid Bolsø Berdal er en av de beste og mest interessante skuespillerne vi har i Norge. Nå har hun fått den kvinnelige hovedrollen i storfilmen Hercules: The Thracian Wars, hvor Dwayne Johnson spiller tittelrollen. Filmen blir regissert av Brett Ratner, som også står bak Rush Hour x 3, Den Røde Drage,  X-Men; The Last Stand og Tower Heist.

I tillegg til John Hurt, Ian McShane og Joseph Fiennes er også Aksel Hennie med, men han spiller heldigvis ikke Hercules.

3 x Bolsø Berdal: PS: Jeg er fullt klar over at scoopet.net var en av få som faktisk likte Flukt, men forandrer ikke mening av den grunn.

Hansel & Gretel

Flukt

Svik

 

Det har vært kjent en stund, men kjekt å nevne at to nordmenn har fått i oppdrag å regissere den neste  PIRATES OF THE CARIBBEAN-filmen, som blir den femte i serien. Johnny Depp er med, og filmen skal ha premiere 10. juli 2015.

Bandidas

Joachim Rønning og Espen Sandberg er kanskje mest kjent for å stå bak suksessen Kon-Tiki, som ble både Golden Globe og Oscar-nominert. Kanskje du også husker hvilken film som var deres Hollywood-debut? Ikke det.

I 2006 hørte vi om to regissører fra Norge som fikk arbeide med Salma Hayek og Penélope Cruz. Filmen var Bandidas, og det ble vel egentlig en brukbart stor flopp, som slett ikke fikk gode anmeldelser. På IMDB har den karakter 5.6/10, hvor det er rundt 21.000 brukere som har bidratt til karakteren. Regissørduoen står også bak Max Manus og måtte forlate planene om å regissere Lars Saabye Christensen-adapsjonen Beatles på grunn av Pirates-oppdraget. Ny regissør for Beatles blir den danske regissøren Peter Flint.

 

Nordmannen Joachim Trier (Reprise, Oslo, 31. august) kan også smile om dagen da han får med seg internasjonale stjerner i sin neste film. LOUDER THAN BOMBS beskrives som et familiedrama, og har Isabelle Huppert (Amour), Jesse Eisenberg (The Social Network) og Gabriel Byrne (The Usual Suspects) på rollelisten. Filmen er en samproduksjon mellom Norge (Motlys), Frankrike, Danmark, Tyskland og USA, og regissøren er for tiden i forproduksjon i New York.

KILDE: Cimena.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Facebook her.