Pølse i stavanger

Årets Gladmat i Stavanger er slutt. Her er scoopets Gladmat-blogg fra 2012.

 

GLADMAT 2012. Årets Gladmat i Stavanger er over. Det ble helt sikkert en suksess.

På grunn av ferie og litt for mye fritid, ble jeg med min samboer og datter til Gladmaten. Vi valgte tog til byen, men var ikke beredt på at det skulle være så pass folksomt på åpningsdagen. Var dette noen god idé?

Vi gikk langs kaien i trengsel. Fruen hadde kjøpt heliumsballong til datteren. Den største som fantes. Ole Brumm og Nasse Nøff viste godt igjen, og blant folkemassen begynte ballongen å irritere. Uansett hvor den ble festet på barnevognen, var den i veien. Den første timen var den mest i veien for oss, men etter å ha fått små klaps i pannen fra ballongen (som også sperret utsikten), festet jeg den et annet sted på vogna.

Dette resulterte i at andre gjester fikk et ufrivillig møte med Brumm og Nøff. Etter å ha ruslet i begge retninger for å lete etter et sted å kjøpe mat, ga vi opp. Det var ikke mulig å komme til enden av gaten uten å få et hysterisk anfall, nesten.

Vi gikk tilbake (til start) og fant til slutt en pølsebu som solgte kjipe wienerpølser. Etter en kjip wienerpølse (alltid kjipt med wienerpølser) hver, var det på tide å komme seg hjem. Min samboer hadde allerede hintet om at det kanskje hadde vært like greit å gi Brumm og Nøff en luftetur til himmels. Stahet ville det annerledes. Ballongen skulle hjem. – Nå har Brumm og Nøff irritert så lenge, at den skal hjem.

Etter flere festlige ballongkommentarer fra medpassasjerer på tog, gikk vi av på vår endestasjon. Før vi hadde fått sjansen til å si HELIUMSBALLONG, og rett etter at vi hadde løftet barnevognen av toget, fór de to fra tusenmeterskogen til himmels. Kanskje jeg skulle festet ballongen til vogna før vi gikk av?

Dette var første gang min datter ble oppmerksom på ballongen. Hvem som ble mest lei for at den forsvant opp i skyene, vet jeg ikke. Men jeg vet hvor jeg skal være under gladmaten i 2013.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad