Backstreet Girls

–I anledning Backstreet Girls  konsert som var  på BryneRocken, sendte scoopet noen spørsmål på mail til gutta. 

INTERVJU BACKSTREET GIRLS. – Takk for at dere tar dere tid til disse spørsmålene. Det er lenge siden vi har pratet sammen. Faktisk på Checkpoint Charlie i 1990, da dere var aktuelle med albumet Coming Down Hard. Da skulle jeg ha radionintervju med dere for Jærradioens High Voltage, hvor jeg fort fant ut at det ikke var batteri på båndopptakeren. Allikevel fullførte jeg intervjuet som det ikke ble noe av.

– Er jeg tilgitt?

– Nei, det er du ikke. backstreet_girls_02

– Dere har stjålet riff og refreng som ravner siden debutplaten Mental Shakedown i 1988.  AC/DC, The Ramones, The Angels (from Angel City), og Motorhead er bare noen av reperansene, men allikevel har dere alltid hatt en trofast fanskare, som er beundrelsesverdig, og jeg vet selv at en konsert med Backstreet Girls fortsatt er et adrenalinkick.

– Er det enkleste ofte det beste?

– Selvfølgelig, men du må huske at det enkleste er oftest det vanskeligste.

– Hvordan hørtes Backstreet Girls ut når dere ble et band i 1984?

– Akkurat det samme. 

– Jeg tror og føler at gjennombruddet egentlig kom med tredjeplaten Party on Elm Street (1989). Var denne platen den beste blant de tre, eller fikk dere god hjelp på grunn av kul tittel som refererer til Freddie Krugers filmkarakter som også var svært populær på den tiden?

– Det beste albumet gjennom tidene i Norge er ”Boogie til you puke”.

Han var sønn av Sockholms mest anerkjente tannkirurger, så han hadde ikke ett høl i tenna sine.

– Det er liksom Bjørn Muller som hører til som vokalist i Backstreet Girls, men han var ute av bandet en periode.  Vil/kan Bjørn eller andre i bandet fortelle litt om hva som skjedde der? Jeg antar at han ikke forsvant fordi han ville at B.G. skulle forandre sjanger og spille Celine Dion og Michael Bolton-coverlåter?

– (Svar fra Bjørn). Det var da vi var på vei hjem fra Englands-tour i 1991. Bjørn fikk fyken fordi han var helt på tryne dritings osv. hele tiden. Olle Hilleborg var suveren frontmann og vokalist i Glorius Bankrobbers og fikk jobben, men fansen mente noe annet, ja. Henviser her til mr. Øystein Lageraaen, Trysil.

Olle Hillborg var med på et studioalbum og en liveplate.

– Hvordan var det å være i bandet med ny vokalist, og hvorfor forsvant han så kjapt etter liveplaten?

– (Petter): Det var en ny dag for oss, ikke sant. Vi trodde vi fikk Iggy Pop anno 1973 (jeg og bror  min så gamlebandet hans, Glorius Bankrobbers i 1981, og da så han ut som Iggy), men der tok vi feil. Han var sønn av Sockholms mest anerkjente tannkirurger, så han hadde ikke ett høl i tenna sine. Det var ikke én plombe, og i tillegg var favorittvokalist Freddie Mercury. Behøver kanskje ikke si mer foruten at han passa ikke inn. Litt for bortskjemt for oss.   

Deretter var det ny vokalist. Pat Diamond var vokalist på Don´t fake it to long. Denne platen har jeg ikke fått høre, men ryktene sier at dette er blant de beste rockealbum noensinne produsert i Norge.

– Hva tenker dere om platen?

backstret-3

– En av de 15 beste.

– I dag er det vel en klassisk besetning som igjen er Backstreet Girls, og ny plate er på vei til høsten, fortell, fortell…

– Ja, ny plate kommer,  og som vanlig kommer vi til å være oss sjæl. Tøffest. 

( Wikipedia – I september 1974 erstattet Bon Scott, Dave Evans. Bandet hadde kun innspilt og utgitt en singleplate med Evans, med sporene «Can I Sit Next to You, Girl» og «Rockin’ in the Parlour». Det første sporet ble innspilt på nytt under navnet «Can I Sit Next to You Girl», og ble utgitt på det australske albmet T.N.T., og på den internasjonale utgaven av High Voltage.)

– Dave Evans (AC/DCs første vokalist) var på turné – også i Norge. Hva vet dere om denne fyren, og hva syns dere egentlig om at en kar som få har hørt om, forsøker å livnære seg på at han spilte inn kun to låter med bandet?

– Suverent.

De fleste platetitlene til B.G. kler bandet bra, og det var Bjørn Muller som fant på blant annet; Party on Elm Street og Hellway to High?

– Er det mye «party og øldrikking» i Backstreet Girls i dag? 

– Hele tiden. 

– Har dere forresten fått med dere at øl er den nye vinen, og har dere hørt/smakt mye fra Haandbryggeriet, NøgneØ og Ægir-bryggeriene? :-)

– NøgneØ er fin. BSG = helst Ringnes, Jack Daniels og KGB vodka, lys Captain Morgan rom og Underberger.

På Backstreet Girls hjemmeside, kan man lese at Pål Bang Hansens; Norske Byggeklosser er Hans Petter Baarli favorittfilm. Vi er ellers enige i at dette er Norges festligste film. Stas.

– Hva kan Backstreet Girls-fansen forvente seg når dere står på scenen på Brynerocken 2013?

– Da får du Backstreet Girls. 

Jeg takker så masse for at dere gadd svare på spørsmålene, og gleder meg til å se dere live på BryneRocken. Lykke til med konsert og plateslipp.

Takk for det!, sier Backstreet Girls-veteranene som fortsatt har mye å gi til fansen.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad