Fast & Furious 6

Dette er den fjerde «Furious»-filmen til regissør Justin Lin. Vin Diesel har ikke vært med i alle seks filmene, men rollen som Dominic Toretto passer bra for muskelbunten. Diesel fikk ellers 15. millioner (pluss produsentlønn) i lønn for den forrige filmen.

furious flyr høyt

FAST & FURIOUS 6: Denne gangen møter våre venner en bande som er ganske like dem selv. Toretto får en dag besøk av Luke Hobbs (Dwayne ´The Rock`Johnson), som kan prate mens han går. Hobbs er så selvsikker at han trolig har lest Fantomets jungelord.

– Når Hobbs spør, svarer mann.

Hobbs er hard mot de harde.

– Hobbs har tusen øyne og tusen ører.

I tillegg har han funnet på noen egne jungelord som han lever opp mot. Et av dem er at om mann heter Hobbs, er lange setninger bortkastet tid.

Hobbs behøver uansett Torettos hjelp til å fakke skurkebanden, og samtidig som han spør den egentlig pensjonerte gjengen om hjelp, slenger han ut en gulrot til Toretto. Gulroten er ikke spiselig, og kan vise seg å heller være usmaklig. Hobbs påstår nemlig at et kjent tryne fra andre filmer (tidliger liv om du vil), fortsatt er i live. I tillegg til full benåding for hans gjeng, blir også dette en medvirkende årsak til at hans team takker ja og igjen begir seg ut på et farefullt oppdrag.

furious 6 sf 2 Furious sf

Toretto sier at han arbeider med verdens beste gjeng. Dette blir noe vagt, for han har ingen bevis på at dette stemmer, men de er uansett talentfull til mye rart, og hans beste venn som nå har blitt far (Brian O´Conner) blir igjen spilt av Paul Walker.

Hva skal mann så forvente av den sjette filmen i serien. Vi kan forvente freshe biler og halsbrekkende stunts. Forvent et fartseventyr i velsmurt fart som faktisk vil gjøre nytten for blodfansen, og som kanskje har fortjent et pluss bak karakteren 4.

Actionscenene på fire hjul er de aller beste. En del sloss-scener blir litt langdryge og tafatte – kan det være at de tullesloss?

Det legges også merke til at vår gjeng igjen er heldige med skurkene de skal hamle opp med fordi skurkene igjen liker best å flukte i fete biler og anretninger i steden for en kajakk. Diesel og resten av teamet ville ikke gjort det like bra om så ble tilfelle.

 

Andre ting som ikke akkurat trekker opp.fastfurious 6

• Hobbs kvinnelige samarbeidspartner er en direkte dårlig skuespiller.

• Den humoristiske dialogen blir tidvis platt, og den er liksom bare med for å få opp humøret i den ganske alvorlige handlingen.

• Selve historien byr av og til på en del løsninger som bare blir til for at historien skal få en progressjon, slik at neste del av handlingsforløpet skal føles naturlig. Det er ikke alltid det gjør akkurat det.

• Mot slutten blir det littegranne for mye overdrevet action, hvor det kan være vanskelig å henge med på detaljene. Selv om jeg nylig var i Los Angeles, kan jeg ikke huske at det for eksempel var en rullebane der som minst må ha vært 50 mil, og er i likhet med filmen – litt for lang.

 

De to midterste bildene er fra Universal Studios, april 2013, og spiller begge en viktig rolle i Fast & Furious 6. Foto: Sølve Friestad.

 Twitter: @SolveFriestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4