Pacino og Walken

Al Pacino og Christopher Walken har hovedrollene i samme film. Bare det er verdt et par øyne på terningen. 

stan

STAND UP GUYS. Val (Pacino) slipper ut av fengsel etter 28 år og blir hentet av Doc (Walken). De to var beste venner, og Doc er den eneste som holdt kontakten med Val. De to har opplevd mye sammen, og Val håper at et nytt kapittel i hans liv, skal bli noe bedre enn de siste 28 årene. Det er slett ikke sikkert at han får ønsket oppfylt.

En relasjon til de kriminelle handlingene for 28 år bærer fortsatt nag til Pacino på grunn av at hans sønn ble drept. Doc sin oppgave er nemlig å drepe Val, men først skal de ut og feire løslatelsen, og hvorfor ikke hente en kompis som bor på gamlehjem?.

Timene går, og tidsfristen for å drepe Val, blir kortere og kortere. Val vet nok egentlig hva Doc sine planer er, men kan vennskapets bånd være sterkere enn frykten for eget liv?

Om David Spade og Chris Rock hadde spilt hovedrollene i denne, ville filmen fått en karakter mindre (eller to?). Men det er Pacino og Walken som holder koken i et ganske sindig, voksent drama, som tross alt har en nerve som pirrer nysgjerrigheten til publikum. Filmen bærer også preg av at Pacino og Walken var yngre før, men det er uansett bra skuespill og gode karakterer.

Som stor fan av disse to lot jeg meg underholde av Stand Up Guys til en viss grad, men det må også være så pass.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad

karakter4