FBWhy?

FBI arresterer plutselig en kvinne som har vært ettersøkt i 30 år. Kvinnen var en del av The Weather Underground, som raslet med sablene under Vietnam-krigen, hvor en person også ble drept under et ran. Hvorfor tok det 30 år å finne henne?

the-company-2

THE COMPANY YOU KEEP: Samtidig blir vi kjent med advokaten Jim Grant (Robert Redford) som mistet sin kone for et år siden. Han har en datter på 11 år, og takker nei til å forsvare den arresterte kvinnen. Både Grant og andre har levd under skjult identitet i 30 år, og de var alle en del av The Weather Underground, og nå er alle i søkelyset hos FBI igjen, og ingen kan føle seg trygg.

Samtidig er det en journalist (Shia LaBeouf) som er svært interessert i denne saken. Han pratet med Grant bare få dager før han ble etterlyst, men journalisten har flere spor, og har tenkt å finne flere svar enn hva de fleste visste at det fantes spørsmål til.

THE COMPANY YOU KEEP er en ganske bra thriller, hvor det gjelder å følge godt med på historiens utvikling. Filmen er regissert av Robert Redford, og har flust med kjente tryner. Brendan Gleeson, Terrence Howard, Stanley Tucci, Nick Nolte, Chris Cooper, Susan Sarandon og Sam Elliot er noen av dem.  Godt skuespill over hele linja, med andre ord, men kanskje litt uengasjerende til tider. 4+.

karakter4