Intervju: Alien Ken

Det har vært mye oppstyr etter at en kornsirkel ble oppdaget på Jæren. Her skal du få en link til en lengre utgave av hvordan kornsirkelen ble laget, men også et rykende ferskt intervju med artisten Alien Ken.

ALIEN KEN: Møt Alien Ken. Den litt skumle fyren i aliensmaske som gjerne stiller opp på TV uten å vise ansikt. Det som jeg syns er viktig å huske på, er at kornsirkelstuntet i utgangspunktet var ment som PR for artisten Alien Ken, som forrige fredag, slapp singelen Cleans My Claws. I november kommer Alien Ken med nytt album som har fått navnet; Contact.

I dette intervjuet presenterer Scoopet.net, sannheten, filosofien og etterdønningene av kornsirkelstuntet.

Kornsirkelen på Jæren - Made by Alien Ken.
Kornsirkelen på Jæren – Made by Alien Ken.

– Grunnen til at du planla å lage en kornsirkel var vel først og fremst på grunn av promotering av Alien Ken – bandet?

– Ja, det er jo grunnen til at jeg ville gjøre dette. Jeg hadde ikke så mye penger til å gjøre noen store ting, og har alltid vært fascinert av kornsirkler, men med beina plantet på jorden. Ekspertene sier jo at det er lett å avsløre hva som er menneskeskapt, og det trigget meg til å teste det ut selv.

– Jeg plukket ut en håndfull venner (7 + Alien Ken) som alle takket ja til å bli med. Det var en del planlegging, men det gikk mye lettere enn hva jeg hadde trodd.

 

– Hvilken reaksjon forventet du etterpå?

– I utgangspunktet var det først tanken på om vi klarte å gjøre det som trigget mest. Egentlig forventet jeg ikke noe særlig med reaksjoner, trodde de fleste kom til å le det vekk. Jeg ville vært fornøyd om det kun kom en notis i avisen. Jeg håpte på oppstandelse, og det ble oppstandelse til de grader. Jeg påtar meg allikevel ikke all skyld for hysteriet. Kornsirkelen har levd livet uten meg, og mange har blandet seg inn med egne ytringer.

 

– Hva syns du om publisiteten som kornsirkelen har fått?

– Det er klart at dette i utgangspunktet var et PR.stunt, så ønsket om å få oppmerksomhet ble oppfylt. I ettertid kunne jeg vært foruten noe av dette. Det har ikke akkurat vært dårlig publisitet, men media har hauset det opp og forsøkt på å overgå hverandre. Jeg har spredd artistnavnet Alien Ken, det har blitt gjort på en kreativ måte, og jeg er fornøyd med det.

Alien Ken - debutEP Son Extraordinary
Alien Ken – debutEP Son Extraordinary

 

– Telefonen har vel knapt nok vært stille?

– Det har vært mange telefoner, og mye oppmerksomhet med mange nysgjerrige journalister. Noen høflige og noen uhøflige. Jeg syns for eksempel lite om å bli oppringt klokken 07.00 om morgenen uten å få vite om det først. 

– Og så var det jo voldsomt tilfeidig med forfatteren som skriver en bok som handler om kornsirkler på Jæren?

– Ja. Til slutt ble det jo ganske mange tilfeldigheter fra den kanten.  Åkeren var den samme, design på sirkelen var slående likt. Spørsmålet er jo om dette er et PR-triks, eller ikke. Vis meg manuset, så skal jeg være den første til å mene at dette er spooky, men jeg tviler på at alle detaljene stemmer.

 

– Hva tenker du om utenomjordisk liv?

– Jeg syns at forskning på utenomjordisk liv er spennende. SETI er Search for Extra-Terrestrial Intelligence (ref. filmen Contact med Jodie Foster) som leter etter intelligente signal fra rommet. Dette er spennende. Men om vi noen gang skal finne utenomjordisk liv, må vi være nøytrale og åpne, og innse at vi ikke vet alt. Som en far sier til sin datter i filmen Contact (som også er inspirasjon til Alien Kens nye plate): – If we are alone in the Universe, it sure seems like an awful waste of space.

 

– Står noen igjen som tapere etter at kornsirkelmysteriet ble avslørt?

–  Ja, jeg vil påstå at bedrevitere på begge sider i stor grad har skjemt seg ut. Mange har egne påstander om hvordan kornsirkelen er laget – eller ikke laget, for den saks skyld. Vi brukte hverken sykkel eller traktor for å lage sirkelen.

– Selvutnevnte kornsirkeleksperter har jo mer eller mindre sagt at dette kan være et ekte fenomen, og kanskje noen av dem står igjen som tapere, siden kornsirkelen som ikke er så voldsomt profesjonell, faktisk ble laget på 1 time og 20 minutt. La meg også tilføye at jeg ikke vet om alle kornsirklene er laget av mennesker. Men vi behøver bevis, ikke synsing, og de som synser for mye, har grunn til å være litt flaue. De bruker ufullstendig fakta til egen vinning.

 

– Hvorfor gikk du ut i media og ville selge sannheten om kornsirkelen til høystbydende?

– Ved å selge storyen til media, merket jeg mailen tydelig at pengene skulle gå til en veldedig organisasjon. Følte og at det var på tide å avsløre dette, fordi det hadde holdt på lenge nok. Kunne jeg for eksempel fått inn noen tusen kroner til Røde Kors, ville dette vært en fin avslutning på kornsirkelhistorien. 

 

– Hva har du lært av dette?

– Jeg har lært masse. Jeg har lært at jeg har gode venner, som er viktig å nevne. Når jeg prater om meg i intervju, er det Alien Ken, men har ikke laget sirkelen alene. Gode hjelpere som har bidratt på mange måter. Jeg skulle alltid klart å lage en kornsirkel alene, men den hadde jo ikke blitt like bra da. Jeg har – selv om jeg visste – sett at paranormale fenomen fenger utrolig mye, men har også fått innblikk i hvordan media og journalister arbeider. Jeg sitter igjen med inntrykk av at sannheten ikke har så stor betydning, egentlig. Jeg visste, men har fått bekreftelse på at folk i diverse kommentatorfelt slenger dritt. De bare må spy ut eder og galle.

Det mest positive er kanskje at vi har gitt folk noe å snakke om, gitt dem en mer spennende hverdag. Kanskje noen flere med kritisk sans engasjerer seg videre, og har fått øynene opp for at det kanskje er noe mer der ute. Jeg er åpen for tanken om at vi ikke er alene i universet.

– I videoen som blir postet i denne artikkelen, starter du med å si; – Things have turned sour, too much greed. Greed is for amateurs. Hvem har vært grådige?

– De som har vært lite interesserte i sannheten, men som heller har forsøkt å hause dette opp for egen vinning. 

 

– Skal du på alternativmessen i Stavanger til helgen?

– Jeg har vært på alternativmessen før. Jeg har absolutt ingenting imot alternative bevegelser, selv om noen blir litt  høytflyvende. Men sånn er det i mange organisasjoner og lignelde. Jeg syns det er mye spennende som skjer der, og kunne også tenkt meg å pratet med kornsirkelfolkene – hørt hva de har å si.

– Jeg føler ikke jeg har gjort noe galt, jeg har bare laget en kornsirkel. I ettertid har jeg også laget en video som sier dette. At noen velger å ikke tro på dette, får stå for deres regning. 

LINK – Slik ble kornsirkelen på Jæren til.

LINK – Alien Ken musikk.

Rogalands Avis:

Trist at noen tuller med et slikt fenomen.

Hun kan ha svaret på gåten.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Scoopet på Facebook.