Svindel på mail

Det går opp og ned her i livet. Etter opptur, er det tid for nedtur.

For noen dager siden fikk jeg mail om at jeg hadde penger på konto i SpareBank 1, hvor Samuela3 også kunne fortelle at Konto Blokeret!  Samuela3 er ikke det mest nordiske navnet jeg har hørt, så jeg antar at banken gir henne et kurs i norsk rettskriving etter hvert.

Denne mailen kunne ellers fortelle følgende, og nå lurer jeg faktisk på om Samuela3 er fra Danmark.

  • Min indbakke 1 ulæst meddelelse (r) – Konto Blokeret 
  • Vi vil gerne meddele Dem, at din sikre postkasse har 1 ny besked (r). Besøg Net For at læse denne meddelelse (r) fra vores sikkert sted.

Ganske kjipt og en ordentlig netur, men verre skulle det bli.

Samme dag mottok jeg også mail fra Western Union om at jeg visstnok hadde en type medlemskonto der og. Kanskje jeg har en amerikansk onkel? Men også denne kontoen var ubrukelig for tiden. Med tittelen; Din konto har blitt frosset midlertidig, visste jeg at noe var galt.

  • Kjære Medlem, 
  • Dette er en automatisk melding av systemet til å fortelle deg at du må bekrefte kontoinformasjonen din innen 24 timer. Din konto har blitt frosset midlertidig for å beskytte den. Kontoen vil fortsette å bli frosset før det er godkjent. Når du har oppdatert kontoopplysningene dine, vil informasjonen bli bekreftet, og kontoen vil begynne å fungere som normalt igjen.

For å ikke tråkke noen på tærne, så vet jo de fleste at disse mailene er spam, og at Western Union og Sparebank 1, ikke er innvolvert i dette. Allikevel finnes det ganske mange mailer av denne sorten, som må bety at noen svarer og tror på disse mailene, og oppgir kontoopplysninger som de ikke burde ha gjort. Synd.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no