Wallander nr. 30

Dette er den fjerde filmen i sesong 3 med Krister Henriksson som kriminaletterforskeren Kurt Wallander. Sammenlagt er dette film nummer 30.     

MANKELLS WALLANDER – Savnet: Etter at du har sett denne, er det kun to filmer igjen med Krister Henriksson som Kurt Wallander. En kvinne fra Øst-Europa blir brutalt drept, partert og nedgravd i Ystad. Politiet oppdager liket, og en ny drapsgåte behøver svar.

wallander-savnet

Wallander er ikke lenger «head of charge», og på grunn av rot og rør, er det trolig bare respekt for en hardarbeidende kriminaletterforsker som gjør at han får lov til å arbeide for politiet. Selv om Wallander er tidvis ustabil, er det allikevel de gamle som er eldst, og denne gangen følger han et litt annet spor enn hva politiet gjør. Den drepte kvinnen viser seg å være en prostituert jente som har flere relasjoner til både menn og kvinner i Ystad. Dessuten var hun gravid når hun var drept. Hvor er spedbarnet?

Kurt Wallander har også oppsøkt lege for å få flere svar på hvorfor han har så dårlig hukommelse. Filmen avslutter med at Wallander får svartet i et brev. Akkurat hva som står der, får vi ikke se, men at han lider av Altzheimer er vel slett ikke umulig.

Savnet er en ganske tradisjonell krim med Kurt Wallander. Aldri kjedelig, men heller ikke blant de beste.

De to foregående sesongene med Wallander ble innspilt i hhv. 2005–2006 og 2009-2010. Det ble hele 26 episoder i sesong 1 og 2, og sesong 3 – som ble den siste med Henriksson – består av seks filmer som alle lanseres i 2013.

Anmeldelse Wallander 29.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad

karakter4