Ny plate; deep purple

Dette var litt av en overraskelse.

Deep PurpleNow What? (Ear Music/Playground). Når legender gir ut ny musikk, er det sjelden grunn til å juble. Skepsis sprer seg i mangel av originale medlemmer, og resultatet kan ofte bli litt krampeaktig. Deep Purple leverer derimot varene.

dp-2013

Selv om det egentlig bare er trommeslager Ian Paice som er igjen fra oppstarten i 1968, ble både vokalist Ian Gillan og bassist Roger Glover med i 1970. Keyboardist John Lord (døde juli 2012) bidro litt på platen Bananas, men trakk seg fra bandet, og ble erstattet med Don Airey. Cirka samtidig som Ritchie Blackmore og fruen lirer ut av seg barokkmusikk og forteller vitser til hverandre, var Deep Purples planer annerledes. DP ønsket å fortsette i samme gate som de oftest har gjort. Jeg sier oftest, for ikke alle platene med Deep Purple har vært som Purple skal være. Med kun to plater på  2000-tallet har de vært like gjerrige på nye plater som Blackmore har vært på gitarvreng.

Ian Gillan er fortsatt vokalist i Deep Purple. Gitarist Steve Morse, bassist Roger Glover, trommeslager Ian Paice og Don Airey er Deep Purple i 2013. Now What? har blitt en skamtøff plate som gir følelser til  storhetstiden på 70-tallet og litt Perfect Stranger.

Produsent Bob Ezrin (Pink Floyd, Kiss, Alice Cooper) har funnet en forme som fungerer.  Forvent et klassisk Deep Purple som har oppdatert seg til 2000-tallet på en utmerket måte. Klassisk keyboardsound som John Lord ville vært stolt av, og generell variasjon med både progressiv rock og melankolske øyeblikk som viser et mangfold som er akkurat passe stort.

 

Hat-trick: Aprez Vouz, A Simple Song, Blood from a Stone.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5