Voldsomt i mindre by

Til tross for at det er få politimenn i Banshee, er det så mange voldsomheter at byen burde ansatt minst 20 ekstra politimenn.

BANSHEE. Dette kunne aldri skjedd i en by på størrelse med Banshee. Det kunne heller ikke skjedd på Sandnes.

Antony Starr slipper ut fra fengsel etter 15 år for et mislykket diamanttjuveri sammen med sin kjæreste. Det første han gjør er å reise til byen Banshee hvor hun bor, men først stopper han innom byens bar. Det samme gjør Lucas Hood som akkurat har kommet til byen. Han skal nemlig bli byens nye sheriff. Et mislykket ran gjør at sheriffen blir drept, og da skifter Starr identitet og blir til sheriff Lucas Hood.

banshee

Selv om byen har fått seg ny sheriff, har allerede Banshee en sjef. Den nådeløse gangsteren Kai Proctor styrer byen med jernhånd, og alle som ikke er for, er imot, og imot kan bety døden.  Lucas Hood er minst like barsk og sta som Proctor, og nekter å bli en korrupt sheriff.

Banshee har mange lag, og kan beskrives som både urealistiske og underholdende, hvor kombinasjonen av disse to blir til flere historier i en historie som allerede tilbyr mye vold og naken hud.

Eks.kjæresten har for eksempel en far som er på jakt etter både datteren og Lucas Hood. Han er både farligere og mer initiativrik en Banshees egen gangster, og etter hvert er det mange som vil drepe hverandre, og utviklingen blir til en progressiv voldsorgie med flere brutale slossescener, sinte menn og kvinner, og…sa jeg hud?

Kabelselskapet Cinemax står bak Banshee, men er også ansvarlig for Strike Back. Dette er et søsterselskap til HBO, hvor TV-serier med drøyere vold og sex får leve sitt eget liv. Banshee er en kul TV-serie som tross alt er mer realistisk enn for eksempel denne. Begge anbefales.

Ben Cross er forresten med som Mr. Rabbit.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestadkarakter5