x-mann jerv

Det er en med en viss skuffelse å melde at The Wolverine ikke er i nærheten av X-Men Origins: Wolverine fra 2009. Hvor sistnevnte hadde det meste, er The Wolverine fullspekket med effekter, actionsekvenser og drama som vi har sett mange ganger før – bare bedre. 

wolverine-babe

THE WOLVERINE. Det er sjette gang Hugh Jackman spiller Wolverine, og filmen lover godt. Wolverine er i Nagasaki den 9. august 1945, og sammen med en japansk soldat, overlever de eksplosjonen fra atombomben som blir sluppet ned fra amerikansk fly. De blir venner for livstid, og vi er plutselig i nåtid.
Wolverine har aldri glemt denne hendelsen, og det har heller ikke den japanske soldaten som nå har blitt dødssyk.
Wolverine ender opp i Japan for å ta farvel med sin gamle venn som er en av landets rikeste og mektigste menn. Snart står Wolverine midt i et konspirasjonsplott innad i familien. Samtidig er den japanske mafiaen ganske aggressive, med ønsker om å overta rikdommen. Wolverine får et forslag fra sin døende venn som han takker nei til, og så er vi i gang.
THE WOLVERINE har litt for mange scener med ustødig kamera og ufokuserte øyeblikk. Actionsekvensen på et togtak er både dum og kul, da den bryter med de fleste lovene innen fysikk. En del snikk snakk og asiatiske tradisjoner blir det også viet en del tid til.
Filmen har ellers litt for mange følsomme øyeblikk som ikke er rørende nok til å føles nødvendig for tempoet vi egentlig vil ha.
Til tross for at filmen er ganske folkelig til å inneholder to mutanter, blir den allikevel grautnauten til tider, hvor Wolverine opererer seg selv, og en robot i stål, blir usjarmerende.
Blant karakterene er det de to kvinnelige hovedrollene som gjør filmen mest interessant, og Wolverine er tidvis en skygge av seg selv. Av og til er det en styrke at filmens supre helt er sårbar og menneskelig, men her er det en svakhet.
Det meste  har vi sett før, bare bedre og mer spektakulært. Filmen er smålig tafatt til tider, og det koker ned til at jeg ikke anbefaler denne filmen.
Den kunne trolig hatt 11-års aldersgrense, da den til tross for mange actionscener, inneholder svært lite blod. Kanskje hele filmen blir litt for blodfattig?
 
karakter3
 
Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no
Twitter: @SolveFriestad