Shadowmind

Shadowmind har holdt på siden 2011 og mener at Parkway Drive og As I Lay Dying ville passet dem bra å spilt live sammen med. Shadowmind er ukens LYDEN AV ROGALAND. 

SHADOWMIND. Scoopet.net tok en prat med gitarist; Tore Fargerheim som forteller at bandet i all hovedsak er fra Jæren. Etter oppstart i 2011 har det vært litt utskiftninger, men nå har det satt seg.

shadowmind-aftermath

 

– Diskografi så langt?

– Rebirth (demo) 2011. World Gone Mad 2012. Aftermath (EP) 2012. Vengeance (single) 2013. Shadowmind (LP) 2013.

 

– Hvilken sjanger spiller dere?

– Metall som er heavy som bare det, men fortsatt relativt lett å høre på. Noen liker å kalle det melodeath.

 

– Hvem inspirerer dere?

– In Flames, Arch Enemy, Parkway Drive, Insomnium, The Sorrow og Trivium for å nevne noen.

 

– Hvor mye liveerfaring har dere?

– Helt siden oppstarten i 2011 har vi spilt jevnlige konserter og vi har kommet ut av tellingen for lenge siden. Vi var med på Insurgency Tour rundt i Norge sommeren 2011, spilt flere konserter i de store byene fra Trondheim og nedover, og hadde vår første utenlandsgig i Danmark tidlig i 2013.

 

– Hva er den beste og verste konserten dere har spilt?shadowmind-lp

– Den beste konserten er nok fortsatt «Meierirocken 2011» på Klepp som var en av våre første. Frammøtet av lokale fans var helt enormt, og været og stemningen var helt på topp. Den aller verste må være en heller lite promotert konsert i Kristiansand samme året, der det dukket opp hele to tilskuere som gikk da bandet før oss spilte, så det ble en helt OK bandøving.

 

– Hvem er den mest kreative sjelen i bandet?

– Slik det funker i bandet så er det Tore Fagerheim som står for det aller meste av komponeringen, og legger grunnmuren for de fleste sangene. Så kommer Alexander med sine vokallinjer, og resten av bandet med verdifulle innspill. Heldigvis fungerer alle sammen, så det dere hører er det produkt av inspill fra alle fronter.

 

– Mariah Carey, Bruce Springsteen, Johnossi, Oasis, AC/DC, Nine Inch Nails, Judas Priest, In Flames, Machine Head eller Dimmu Borgir?

– In Flames!

 

– Hvilke (maks) tre låter representerer bandet best om leserne skal sjekke ut bandet?

– Rebirth, Aftermath og Vengeance. På vår selvtittulerte nye plate finner en forresten nye låter, noen klassikere og noen gjeninnspilte klassikere, så sjekk det ut på Spotify.

 

– Hvilke fremtidsplaner og ambisjoner har dere?

Shadowmind. Foto: Marit Sofie Strand.
Shadowmind. Foto: Marit Sofie Strand.

– Vi jobber for tiden hardt med å få i stand det kommende albumet som vi håper er klart denne sommeren. Noen vet det kanskje fra før av, men det har seg slik at vi gjør absolutt alt selv; innspilling, miksing og mastring. Dermed slipper vi å forholde oss til andre mennesker når det kommer til produksjon av musikken, så slippdatoer kan være litt dynamiske for å si det slik. Etter albumet er ute blir det en ny runde med konserter, og vi slenger oss på det vi får av spillejobber.

 

– Hvem vil dere helst spilt sammen med på en livescene?

– Vi hadde nok gått godt sammen med Parkway Drive og As I Lay Dying. Litt samme type musikk og passende stemning.

 

– Hva er det vanskeligste med å være et band i 2013?

– Det å få musikken frem når det er en halv million band der ute som gjør det samme. Internett er såklart en fantastisk ting, men det blir jo desto vanskeligere å skille seg ut, og å promotere musikken uten å bedrive spam. Samtidig er det til tider vanskelig å navigere i det som finnes av skikkelig dårlige avtaler der ute, ettersom alle er ute etter pengene våre uansett. Platekontrakt regner vi ikke med å få, men så klarer vi oss såpass godt uten det uansett, så det er ikke noe stort tap.

 

– Har dere kontrollen på hvordan dere kan søke etter pengestøtte?

– Vi søker jevnlig støtte gjennom BandOrg, og slenger oss på enkelte konkurranser om stipend her og der. Men så ønsker vi samtidig å vise at vi er et band som faktisk kan drive seg litt selv, og ikke bare er avhengige av subsidier fra staten for å produsere bra musikk. Det blir ikke nødvendigvis bedre musikk av å få mer penger heller.

 

– Kan dere nevne fem knallbra band fra Rogaland?

– Sublime Eyes, Purified In Blood, Overthrow, Alcane, Subject Delta. Skulle gjerne nevnt flere.

 

– Er det noe spesielt dere brenner for som band?

– Bra livelyd. Kom på en av konsertene våre, så får dere høre hva vi mener.

 

– Har dere en god skrytehistorie, hvor vi driter litt i Janteloven?

– Den beste skrytehistorien vi har må være å oppsummere alle gangene vi har blitt fortalt av vi utvilsomt var det beste bandet som spilte den kvelden, men den oppsummeringen er det ikke plass til her.

shadowbio

– Til slutt kan dere få si akkurat hva dere vil

– Sjekk oss gjerne ut på Spotify, kjøp musikken vår og legg den ut på Piratebay, eller gjør det i omvendt rekkefølge. Så lenge folk hører musikken vår så er vi fornøyde. For øyeblikket har bandet en liten pause fra livespilling, da vår gitarist Tore er ute på høgskole for å bli smart. Fokuset nå ligger faktisk på å skrive neste plate, selv om det nok blir et år eller mer til den kommer. Vi har stadig nye låter på gang. Neste planlagte liveopptreden blir på Brynerocken 2014 i august, noe vi ser veldig frem til.

SHADOWMIND på Facebook.

Takk for oss!

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Ukentlig oppdatering på Facebook.