siste Wallander

Det skulle bli 32 filmer med Krister Henriksson som Kurt Wallander. Også denne er basert på en historie av Henning Mankell.

wallander-siste-film

SORGFUGLEN. Kurt Wallander har Alzheimer, og det tærer på både humør og krefter, og hukommelsen blir slett ikke bedre. I det siste kapittelet skal Wallander etterforske og løse en sak som blir en av hans aller viktigste.

Paulo Salino er restauranteier og skurk. Politiet har tidligere forsøkt å fakke ham, men bevisene uteblir. En dag blir han kidnappet, og Wallander må løse saken. Samtidig ryktes det at Salino har en tyster i politietaten. Hvem er det?

Den siste filmen med Wallander er veldig bra, litt gripende og dyster, samtidig som det også er en kriminalhistorie med flere lag. Til nå er det bare datteren som vet hva hennes pappa sliter med, men skjebnen vil det annerledes.

Det er en verdig avslutning med Krister Henriksson, hvor han har gjort en solid tolkning i 32 filmer.

Flere Wallander-anmeldelser her.

karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad