snart kjentere ukjent

Som stor fan av Hålogalands (TJoddski – Tungvann og RSP – Kompani69), er det ikke vanskelig å anbefale rapperen som kaller seg for Ukjent. Egentlig er ikke Ukjent helt ukjent. Lars Horpestad er født i 1988 og er fra Klepp.

UKJENT. Det er oftest en kul ting når artister synger/rapper på dialekt. I denne sjangeren har vi allerede stilige Kriminell Kunst fra Stavanger som gjør det samme. Ukjent er intet unntak. De to første låtene minner mest om rapp i Hålogalandslagets gate, samtidig som de også er mest relatert til en litt mildere og mindre masete utgave av Dub-step-sjangeren.

Ukjent kan du se live i 2014.
Ukjent kan du se live i 2014.

Etter intro kommer platens beste låt. Bare Gjør Det er fett som fan, og produksjonsmessig holder dette et høyt nivå. Hver dag og Øyeblikket er greie låter, hvor en fortsatt legger merke til god produksjon. Kanskje litt mer dybde og variasjon ville gjort låtene enda bedre.

4000 leder lytteren tilbake til den litt mer aggressive Ukjent og er sammen med Intro, den tredje låten jeg ville valgt for et hat-trick. Deretter er det tid for Regnjakke som sammen med siste spor; Tiden Går, er litt mer nedpå. Sistnevnte er egentlig en velgjort rapp-ballade som faktisk fungerer bra som avslutning på Ukjents EP.

Tekstene er forsåvidt folkelige!, men en del ukvemsord (:-) forekommer. Produksjonen er som sagt bra. Ukjent har fått hjelp av produsentene Harald Apall Austad som tidligere har jobbet med både MadCon og Karpe Diem. Ukjents debutplate kom ifjor. Dette året er det EP som gjelder. Kanskje Ukjent blir mer kjent de neste månedene?

Ukjent video.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Følg Scoopet.net på Facebook.