jord for gass

Gus Van Sant har tidligere laget I Drift mot Idaho, Good Will Hunting, Milk, den elendige nyinnspillingen av Psycho fra 1998 og mer. Nå er han tilbake i registolen med Matt Damon foran kamera. 

promised
– dere kan jo alltids spille bingo for pengene dere får

PROMISED LAND. Matt Damon er i sitt vanlige seg, og heller ikke i denne filmen forteller han vitser. Han er derimot en lovende forretningsmann som lurer land fra bønder. Hans jobb er å reise til småbygdene for å selge kontrakter for et gass-selskap. Bøndene får dårlig betalt, mens firmaet trolig tjener millioner av kroner på å utvinne skifergass. Etter flere vellykkede oppdrag, havner han i en liten by som har opplyste mennesker. Spesielt en av dem stiller spørsmål som stiller Damons salgstriks og lovnader i beksvarte lys. Vil han lykkes med salg eller vil han forandre mening da han blir kjent med flere av byens innbyggere?

Promised land er ingen klassiker, men den forteller en ganske fin og human historie som trolig gir et sindig dyneløft blant amerikansk middelklasse. Mye penger har de nemlig ikke, og noen av dem ser seg nesten tvunget til å selge. Frances McDormand er også med som Damons kollega.

karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad.