sju kongeriker for en trone

En av verdens mest populære TV-serier blir gitt ut på Blu-ray nå, og  NRK har ikke vist alle episodene enda.  

GAME OF THRONES – Sesong 3. Ingenting er satt i Westeros sju kongeriker. Den skamgalne guttungen (King Joffrey) er fortsatt den tyranniske kongen som regjerer med sin ufølsomme, lite taktiske, banale og steinkalde metode. Kanskje ikke så rart at det er flere som ønsker å regjere?

Det er mye og mange å holde orden på. Derfor møter vi ikke alle i hver episode. Det er forsåvidt greit, men av og til blir det langtekkelig dialog som ikke føles relevant nok, og jeg mistenker folka bak TV-serien å bevisst drøye historien til bristepunktet. 10 episoder kunne glatt blitt til åtte.

game-of-thrones3

Når det er sagt, er det engasjerende historier fra Baratheon, Stark, Lannister, Rayder og Targaryen-klanene, hvor fellesnevneren er at alle ønsker å overta tronen. Mer makt betyr flere løgner, flere drap og alt en måtte forvente når alle har et felles må uten felles trøst. Blant de mest interessante historiene, er Daenerys Targaryen appellerende med sine tre drager, hvor hun planlegger å samle en hær på størrelsen med korrupsjonsstatistikken i Afghanistan. At dragene skriker som griser, er bare gøy.

Game of Thrones er ellers et spektakulært skue, og produksjonsmessig inneholder hver episode flere uimotståelige bilder og scenarioer. Mot slutten av sesongen er det intense øyeblikk og uforutsigbare hendelser som kanskje er hovedgrunnen til karakter 5. Nordmannen Kristofer Hivju er ellers med som usivilisert kriger med skjegg. Det kler ham bra.

Utenom at det er en fin, fin innpakning er det også andre fordeler med å skaffe seg et fysisk format av denne.

Noe av det mest relevante for min del er, er et 14 minutters tilbakeblikk på tidligere hendelser. Det ER mange karakterer, riker og liksomkonger å holde styr på. En annen fiffig greie er «In-Episode Guide», som holder publikum oppdatert med persongalleriet, stedene og historiene til hver enkelt.  Utenom dette er det også flere bakomfilmer og mer enn de fleste har behov for, egentlig.karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad

got-dragon