FOG STATION

Kanskje det var Thime Stations Torfinn Edland som var mest lykkelig denne kvelden, eller kanskje det var publikum? Mr. Edland hadde uansett sagt seg villig til å synge Tore Tang om publikumsantallet hadde vært litt høyere. 

Eivind Landro (Nærmest) og Per Inge Ree (Ikke nærmest)
Eivind Landro (Nærmest) og Per Inge Ree (Ikke nærmest)

FOG: THIME STATION 19.03.2014. Thime Station har blitt et utested som kan lokke jærbuen ut en onsdags kveld. For anledningen stod de lokale «heltene» Per Inge Ree og Eivind Landro på menyen. Sammen er de FOG, og som de selv sier det; – FOG spiller covverock og pubsanger. En skulle til å si at ingen band er for store eller for små til å bli tolket av FOG, men det stemmer kanskje ikke helt. Band som FOG har ofte en Dylan, Springsteen, Cash og Young på repertoaret, og FOG likeså. Unntaket bekrefter tilstanden! – FOG covrer ikke Bob Dylan, mens de tre andre er representert.

I tillegg til gitar, er det også Eivind Landro som tar seg av vokalen. Han er ingen klokkeklar sangfuglbankers til årets utgave av IDOL, men stort sett klarer Landro seg bra. Optimalt er han et sted mellom Neil Young, Lars Lillo Stenberg (er det noen forskjell?) og Willie Nelson. Samtidig fikk jeg også sansen for Landros tolkning av Johnny Cash, hvor spesielt Ghostriders in the Sky, imponerte. Det som ikke imponerte like mye var den evige bruken av cymbal/trommen. Hvorfor ikke kjøre uten dette på flere låter, gjerne reise seg opp, isteden for å sitte under hele konserten? Kanskje duoen også kunne showet litt mer, og fått et enda mer jordnært møte i flørt med publikum.

Kveldens konsert med FOG var uansett en fin, fin opplevelse, og jeg er ikke redd for å anbefale duoen som gjør en bra figur. Både Per Inge Ree og Eivind Landro har et godt grep om gitarspillet, og de både ser og høres selvsikre ut. Ellers er bruk av munnspill alltid en opptur, også med FOG,

Gjestevokalist Jan Ivar Nesse gjorde også en god figur, så er alle nevnt, ingen glemt.

TIPS: Selv om det ikke er min favoritt, tror jeg at Landro hadde taklet utfordringen med å lært seg Peter Criss (Kiss) med Hard Luck Woman.

Foto nederst: Siri Fidjeland (til venstre) og Torill Taksdal (ikke til venstre).

Tekst og foto: Sølve Friestad.

Scoopets mailingliste: M@il: scoop@scoopmanagement.no

gjestfog publik

 

 

 

 

 

 

FOGS REPERTOAR

 1. Old Dan Tucker       (B. Springsteen/Seeger-sessions)
 2. Folsom prison            (J. Cash)
 3. Soldier of Fortune     (Deep Purple)
 4. Hey hey, my my         (Neil Young)
 5. Downbound train      (B. Springsteen)
 6. Min baby dro av sted  (deLillos)
 7. Man in black               (J. Cash)
 8. City of New Orleans  (Wiliie Nelson)
 9. On the road again     (W. Nelson)
 10. Krasafaren                  (Hellbillies)
 11. The boxer                    (Simon and Garfunkel)
 12. Losing my religion    (REM)
 13. Neste sommer            (deLillos)
 14. Me to går alltid aleine (Mods)
 15. Grisen står og hyler  (Odd Norstoga)
 16. Kortspel                       (Vind i gardhol)
 17. Pay me my money    (Springsteen/Seegersessions)
 18. Wild Rover                   (Irsk folk)
 19. Whisky in the Jar       (Irsk folk)
 20. Ghostriders in the sky         (J Cash)
 21. Maggie May                 (Rod Stewart)
 22. Bobby Jean                (B Springsteen)