Ølsmaking Jæren Elektro

Årest første ølsmaking for scoopet skulle bli 21. mars 2014. Kanskje jeg merket meg at kveldens deltagere, har et mer åpent sinn for øl, hvor flere har smakt annet enn vanlig pils og maisøl. Kanskje dette vil være en trend utover 2014?

ØLSMAKING. Blant de 25 deltagerne, var det tre kvinner og resten menn. Flere hadde smakt noen av ølsortene, og spesielt en av dem hadde Tripel Karmeliet og Chimay Bleu som favoritt før start. På slike tilstelninger tar jeg alltid med en lambic. Dette er en surøl som oftest får mest reaksjoner. Noen er som regel særdeles positive, mens andre nesten forrakter ølet. Det er spennende, jeg digger lambic, og jo surere jo bedre.

Ellers er det litt overaskende over deltagernes karakter. Surølen fikk ikke minst poeng, Chimay Bleu kom ikke på 1. plass denne gangen. Kjekt med litt forandring. Kanskje den største overraselsen er trondheimsbryggeriet Austmann, som fikk minst poeng med sin Northumberland Brown Ale. Dette er en god og mild øl som tydeligvis ikke ble noen favoritt hos mange.

Kveldens mest artige uttalelse fra deltagerne var fyren som fortalte at han hadde brygget en Lambic. Han hadde tilsatt flere typer frukt, og da han nevnte banan, mistet jeg troen på brygget. Om det blir drikkende, gjenstår å se. Jeg tviler. Det er ellers bare å beklage dårlig bilde på toppen, det skal forhåpentligvis ikke gjenta seg, og som vanlig er det ingen egentlige vinnere og tapere blant kveldens ølutvalg.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

ølskjema