Hold Fast

Rogalandsbandet Hold Fast er ikke «up and comming» på grunn av pyntelig sang og musikk på Idol-TV. Hold Fast har heller ingen kontakter i kjendis-Norge så vidt jeg vet.

HOLD FAST. Ingen har vekket spesielt mye oppmerksomhet på grunn av kul hårsveis, pene romper eller skandaler uten klær. Hold Fast-gjengen har heller ikke ligget med Miley Cyrus, delt fengselcelle med Justin Bieber, vært på fest med Lindsay Lohan eller vært med i Ylvis sin musikkvideo. Hold Fast har derimot skapt seg et solid rykte på grunn av musikken, og liveopptreden så klart.

Siden sist har Hold Fast vært på turné i utlandet (se plakat), avsluttet  supportjobb for Skambankt og spilt på by:Larm 1. mars 2014. Scoopet tok en prat med gitarist Daniel Vier. Hold Fast setter årets startskudd for spalten; Lyden av Rogaland.

Hold Fast

  • Espen Håland – Vokal
  • Krister Stabenfeldt – Gitar
  • Daniel Vier – Gitar
  • Andreas Grepstad – Bass
  • Hans Vistnes – Trommer

Hold Fast har medlemmer fra Stavanger og Sandnes-området, mens vokalist Espen Håland er fra Egersund.

Fortel om bandets opprinnelsehold-fast-ep
– Bandet startet vel med dritasprat mellom Espen og Krister under Musikkfest 2011. Espen spilte i The Performing Monkeys og Krister spilte i Waka Taka Woo.  På tiden skjedde det lite med bandene, så de bestemte seg for å starte et nytt band! Og BAM!! Hold Fast was born!

– Jeg og Espen hadde lenge snakket om å spille sammen, selv om jeg hadde flere prosjekter for øyeblikket, ble jeg likevel med på noen øvinger. Jeg dro vekk et par måneder, da jeg kom hjem igjen tidlig 2012 hadde de høvlet sammen en 3-spors demo! Hans ble med for å knuse trommene, uten noe banderfaring. Helt sykt, han spiller som en gud! Etterhvert kom Andreas fra A Red Sky Collapse inn på bassen. Det er vel starten…

Diskografi så langt?
– En 3-spors demo som ble innspilt i tidlig 2012.
Og «Filling Lungs, Snitching Tongues», en EP som ble sluppet i slutten av april i år.

 

Hvilken sjanger spiller dere?
– Hard pønk med gode elementer av rock? Vanskelig å sette sjanger i disse dager med et helvette av undersjangrer og mange band henter dessuten inspirasjon fra utallige sjangre. Kall det pønk og få det gjort!

Hvem inspirerer dere?

– Vil vel si at ganske mye inspirerer oss, alt fra Vengaboys til ABBA, men musikken vi er mest inspirert av er band som Rancid, gammel(!) Green Day og GallowsSnuff står vel også høyt på inspirasjonslisten, ettersom Duncan Redmonds i Snuff ga en liten gitareksjon da Krister hadde booket han inn til å spille sammen i 30årsdagen hans; «It ain´t punk if it ain´t downstroked, you cunt!» – Så her i gården spiller vi kun downstrokes..

klapat-hold-fast

 

Hvem er den mest kreative sjelen i bandet?

– Hele bandet er vel egentlig en god blanding av kreative sjeler som passer utrolig bra sammen. Men hvis jeg skal velge en uten å fornærme andre i bandet vil jeg nok si Espen. Han er en kreativ sjel med erfaring innen de fleste instrumenter og sjangre. Født musiker.

Mariah Carey, Bruce Springsteen, Johnossi, Oasis, AC/DC, Nine Inch Nails, Judas Priest, In Flames, Machine Head eller Dimmu Borgir?
 
– Judas Priest. Punktum.

Hvilke (maks) tre låter representerer bandet best om leserne skal sjekke ut bandet?

– City of Decay, Filling Lungs, Snitching Tongues, Idiopath.

Hvilke fremtidsplaner og ambisjoner har dere?

Espen Håland - Hold Fast. (Foto: Sølve Friestad)
Espen Håland – Hold Fast på BryneRocken 2014. (Foto: Sølve Friestad)

– Ambisjoner er det nok av! Vi vil basically spille så masse som mulig, på så mange forskjellige steder som mulig! Etterhvert; verdensherredømme!

Hvem vil dere helst spilt sammen med på en livescene?

– Det er mange band som står på den listen.. Vi vil spille med alt! Men Rancid kunne jo vært fett.

 

Hvor mye liveerfaring har dere?

– Det begynner vel å nærme seg 50-70-ish konserten uten at jeg har noen skikkelig oversikt. Alt fra små venues på europaturneen sammen med Fight! til store, utsolgte venues med Skambankt som vi nettopp gjorde en 5-dagers tur på vestkysten sammen med. Topp uttelling! Veldig bra folk å dra på tur med. Godt med variasjon slik en blir komfortabel i hver en situasjon.

 

Hva er den beste og verste konserten dere har spilt?
– Den beste publikumsmessig må være i Janossomorja, Ungarn! Det er så magisk å reise rundt i Øst-Europa. Folk er gaaalne!!
Beste opplevelsen for oss er vanskeligere.. Rockefeller sammen med Suicidal Tendencies står veldig høyt på listen sammen med alle konsertene på Skambankt-turen.
Den verste må være Bratislava, Slovakia med 2 betalende. Vanskelig å gjøre en bra konsert når promotøren ikke har invitert vennene sine engang.

Hvilke fremtidsplaner og ambisjoner har dere?
–  Vi trår bl.a. til på Hoveslaget 15.mars for å sikre oss en plass under festivalen. 100 dager på Stord står også på programmet i slutten av mars.
Deretter blir det full fokus på debutalbummet som blir spilt inn i løpet av sensommeren/høsten.

 

Har dere en god skrytehistorie, hvor vi driter litt i Janteloven?
Har ikke så veldig mange skrytehistorier ennå, gi oss ett år!
Men noe jeg kan nevne, siden vi driter i Janteloven er at vi ble booket inn som oppvarming for Suicidal Tendencies på Rockefeller under lydsjekk, uten vokalist! Det sier jo sitt ;)

Hva syns dere om kultursatsingen i kommunen dere bor i?
– Det er vanskelig å bo i en høyrestyrt oljehovedstad. Pengene blir ofte distribuert ganske skjevt og pengene havner ofte hos store produksjoner for kultureliten. Men musikkmiljøet blomstrer som bare det for tiden. Mange veldig bra band og noen helt fantastiske ildsjeler, både uorganiserte, organiserte og i kommunen. Så det går fremover!

Hva er det vanskeligste med å være et band i dag?

– Det er masse som er vanskelig, men å komme opp fra havet av band som finnes i dag og bevise noe er vel kanskje det vanskeligste..

Har dere kontrollen på hvordan dere kan søke etter pengestøtte?

– Jada, don´t worry! Må være litt rutinert for å bli et fungerende band i disse dager.

Kan dere nevne fem knallbra band fra Rogaland?

Helldiver er i studio for øyeblikket, det høres dødsfett ut!
Drink Your Poison, hvor Espen også spiller.
Jagged Vision, hvor jeg faktisk spiller.
Sassy Kraimspri, rå punk med råå jentevokal!
Brekkjern, skitneste bandet i Norge.

Er det noe spesielt dere brenner for som band?

– Musikken, intensiteten og svettheten under en konsert! Det er magisk!

 

Til slutt kan dere få si akkurat hva dere vil

– Oi, up the punks!

 

Sølve Friestad.

Rogalandsband som vil være med i Lyden av Rogaland? Kontant: scoop@scoopmanagement.no

Join scoopet.net på Facebook.