Lervig Farmhouse IPA

Dagen før den internasjonale kvinnedagen lanserer Aktiebryggeriet Lervig nok et samarbeidsbrygg. Denne gangen er det en Farmhouse IPA (With funky flavours) som gjelder. 

lervig farmhouse ipa inni

COLLOBORATION BREW. Sammen med Magic Rock Brewing (UK) har Lervig brygget en litt utypisk Farmhouse IPA, som en kan like. Ølet blir tilgjengelig på spesialpol og på utvalgte utesteder.

Søtere hveteøl er ikke min favoritt, og noen ganger syns jeg også at en Farmhouse IPA kan bli for søt. Dette er ikke tilfelle nå.

Det er en fin syrlighet i ølet. Syrlig og fruktig aroma gjør dette til en lettdrikkelig affære. Balansen mellom tørrhet og humlepreg er fin, og en fin bitter ettersmak som preger ølets finish. Jeg tenker ikke Lucky Jack eller Hoppy Joe. Jeg tenker heller ikke på Lervigs Galaxy IPA når jeg smaker på denne, og den er mest sammenlignbar med bryggeriets forrige samarbeidsbrygg som var Fandens IPA. Om jeg husker riktig, er Farmhouse IPA rundt samme heftighetsskala som Fandens IPa.  Det kan selvfølgelig være at jeg ikke husker godt nok hvor fanden ble malt på veggen her, men tar en sjanse. Alt i alt er Farmhouse IPA en fin, fin opplevelse som en hver humleentusiast vil sette pris på. Blant Lervigs humleøl er det allikevel Galaxy IPA som er min absolutte favoritt blant polvariantene, som bare gir meg litt mer glede.

  • FARMHOUSE IPA • 6% • Brygget hos Lervig • 4,1 av 5 •

Les også: Fandens IPA, Lervig og sånt

Scoopet.net har en egen kategori for øl. Den finner du her.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad