tid for veislakt

René Undem ønsker å sette Hommersåk på kartet, kanskje. I Veislakt er han ansvarlig for vokal, gitar, bass og programering på ny femspors EP.

Primus motor i Veislakt; René Undem i øvingslokalet - få dager før releasekonserten. Foto: Sølve Friestad
Primus motor i Veislakt; René Undem i øvingslokalet – få dager før releasekonserten. Foto: Sølve Friestad

VEISLAKTHommersand EP.  I utgangspunktet er Veislakt et småtungt hardcore/rock-band, men på en livescene vil han ha med Bryne-bandet Subject Delta. Kanskje det blir en coverlåt av Kvelertak og? Villbassen Undems fremtoning og vokal i tillegg til Subject Deltas musikalske erfaring og råskap vil fungere bra live.

Veislakt slipper ny EP. Fra før av ligger fire låter ute på digitale medier, men låten; Hjerta i brann får du bare på den fysiske utgivelsen.

Pesten er Veislakts trumfkort. En tung, røff og skamskitten låt som velter seg i svett hardcore som med sine Hold Fast-referanser vil øke salget av deodorant.  Hommersåk har ellers fått sitt ansikt og stemme utad, og sangen Stemmen forteller om Undems erfaring med Cooper-testen rundt Stemmen på samme sted. Kanskje Undem ikke var så glad i denne testen da det høres litt ut som han har lyst til å gi bank til de ansvarlige. En fengende rocker.

Hommersand og bonuslåten Hjerta i Brann klarer seg også bra i samme landskap, mens Ode Te RV. 13 er den mest radiovennlige låten. René synger at det er like greit å kjøre forbi både Klepp og Bryne. Det kan godt være, men hvor i helvete er Sandnes og Hommersåk? Sistnevnte er også den kjedeligste sangen, så Veislakt behøver ikke lage flere radiovennlige sanger, egentlig.

Etter flere omganger med Veislakt vil musikken legge seg på, bak eller midt i hjernebarken. Det er ikke frivillig, men låtene kan være vanskelig å bli kvitt. Derfor er det ingen tvil om at Veislakt leverer sanger som folk vil huske i ettertid, og det er jo et kvalitetstempel i seg selv.

Veislakt er ingen revolusjon, og vi har hørt lignende tidligere. Det er allikevel fett nok, hvor publikum bør sette pris på en ildsjel som kjører sitt ukompromissløse løp på dialekt. Det er fengende bråk i en upolert produksjon som tidvis gir referanser til et hardere Ingenting, Ronny Pøbel og tanker til Rogalands nye hardcore-scene, sånn cirka.

Veislakts Eps omslag kan også fortelle om at – Denne utgivelsen ble absolutt IKKE gjort mulig av Fond for Lyd og Bilde.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Glad i stilige oversettelser fra engelsk til norsk? Join scoopet.net på Facebook.