Rastasnipes

Wesley Snipes er ikke den han en gang var, men hva var han? 

gallowinni

GallowWalkers. Personlig har jeg aldri hatt sansen for skuespilleren som er mest kjent for Blade-filmene. Derfor er han egentlig det samme som han alltid har vært, og har ikke blitt hverken bedre eller verre.

GallowWalkers er en brutal westernfilm som stjeler fra italienske spaghettiwestern. Det er forsåvidt ikke noe galt med det, men den er nok også inspirert av råskapen fra Django Unchained.

Filmen handler om onde folk som står opp fra de døde, hvor brutale drap og elendighet står på agendaen. Snipes er på jakt etter en gjeng som voldtok hans kone. Han har drept dem en gang tidligere, men skal gjøre det igjen. Denne gangen skal han hugge hoder og rive ut overgripernes ryggmarg. I jakten på de levende døde får vi også se den mer spirituelle siden av Snipes, som alltid er kjekt på film. Han er fascinert av indianerenes klesmote og spirituelle væremåte. Derfor strør han litt sand på bakken i et symbolsk øyeblikk og har rastafletter (Cornrows).

GallowWalkers er ikke så verst, men den er heller ikke så god. Filmen er vellaget med en fin grøssende nerve, og har en sjelden 18-års aldersgrense. De voldsomste scener er forholdsvis umotiverte og spekulative, så det er ingen tvil om at dette skulle bli en rå opplevelse.

Wesley Snipes klarer ikke å ødelegge filmen, men han gjør den heller ikke bedre.

 

IMDB kan fortelle at…

…in October 2006, while filming this movie, Wesley Snipes was indicted on a litany of tax-dodging charges, and a warrant was issued for his arrest. Production on the film began before the Grand Jury returned the indictment. On Dec. 8th, 2006 Snipes flew into his hometown of Orlando on a private jet and voluntarily turned himself in. Snipes pleaded not guilty to all charges; he was released on $1 million bond and allowed to return to Africa to finish this movie.

karakter3

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no