Intervju: Padiona

Padiona var nylig support for TNT på Folken. Scoopet.net tok en prat med Svein Harald Kleppe, som har spilt trommer siden 90-tallet, minst, og som også er bookingansvarlig for Brynerocken. 

paDIOna. Akkurat hvilken artist som blir tolket av PaDIOna får du nesten finne ut av selv. Kanskje navnet skjemmer sannheten?

Svein Harald Kleppe og TNT-gitarist Tekrö.  (Foto: Privat)
Svein Harald Kleppe og TNT-gitarist Tekrö. (Foto: Privat)

– Hvor lenge har dere holdt på, hvorfor akkurat Dio-cover; kunne det like godt blitt et coverband av f.eks. Ozzy?

– paDIOna startet for 4 år siden, og Ronnie ble valg da alle var fan, samt at han var veldig syk. Kort tid etter at bandet startet døde dessverre Dio av kreft (16. mai 2010 – 67 år gammel. Red).

– Dere begynner å få brukbar fartstid på livescenen, og sist var dere support for selveste TNT på Folken. Hvordan var det?

– Jobben for TNT var helt fantastisk. Det er slik en «Rockegutt» drømmer om. Personlig er TNT ett av mine favorittband så å få lov til å henge med de backstage, og senere på natta, var kult. Selve konserten var magisk. 15 minutt før vi gikk på scenen, gikk jeg ut i salen hvor publikum ventet. Da stod det 20-30 stykker. Men når lysene ble slått på, var salen så og si full, og da kjenner en at en lever.

– Padiona rekrutterte nylig Elisabeth Anette Thompsen som ny bassist (til et par konserter) da Jon Martin Haarr takket for seg. Hvorfor sluttet Jon Martin, og var det lett å øve inn ny bassist til Folken? 

– Jon Martin sluttet aldri, han var stand in etter at Henning Jansen forlot landet. Elisabeth tok det på strak er og på kun 20 timer hadde hun øvd inn 7 av 8 låter. Elisabeth spiller DIO slik DIO skal spilles. Konserten på Ambolten i morgen blir vår første hele konsert med Elisabeth.

Elisabeth Anette Thompsen spiller på flere strenger, og er også bassist i Kal-El. (Foto: Sølve Friestad)
Elisabeth Anette Thompsen spiller på flere strenger, og er også bassist i Kal-El. (Foto: Sølve Friestad)

– Hvor mange låter har dere øvd inn, og hvordan i alle dager klarer dere å velge ut hvilke som skal spilles live?

– Vi kan spille 40 sanger live. Låter som Holy Diver, Heaven And Hell m.f.l sier seg selv og en kommer ikke utenom de store DIO låtene. Da vi er en hyllest til Ronnie James Dio spiller vi også sanger fra Black Sabbath og Rainbow. Det er en nesten utømmelig skattekiste, men sangene blir valgt etter hvilke vi selv liker, og hva vi antar vil fungere for publikum.

– Er tanken å fremføre coverlåtene så identiske som mulig, eller er det mulighet for improvisasjon og egne tolkninger?

– Vi har aldri snakket om dette, men det er klart at vi ønsker at publikum skal kjenne seg igjen. Vi gjør ikke egne versjoner, men førsøker å være tett innpå originalen, uten av vi «plukker» låtene helt i stykker. Dette er rockehistorie og må utøves med kjærlighet!

– Hva syns du om Ronnie James Dio i Black Sabbath og Rainbow…og hørte du noen gang på ELF?

– Ronnie er Ronnie samme hvor han er – paDIOna spiller flere låter fra Rainbow og Black Sabbath. Vi har også vært innom Heaven & Hell som var Dio sitt siste band. Elf, her har vi lenge hatt en plan om å tolke, men vi har ikke enda kommet så lang. Stemmen til Ronnie er magisk og han gjorde sin egen greie i Black Sabbath. Nesten rart at det gikk an å bytte fra Ozzy til Ronnie. Som Tony Iomy sa når Ronnie kom inn; –Endelig en vokalist som kan synge.

 

Overhead leverer alltid varene.

 

 

– Jørn Lande lanserte jo en hyllestplate til Dio etter hans død, og Dio fikk bare nesten hørt selveste tributesangen «Song for Ronnie James». Hva syns du om Jorn og hans Dio-utgivelse?

– Jørn synger Dio på en fantastisk måte, og sangen du referer til er en flott hyllest til Ronnie som forteller hva han betød for rockeverden. Resten av sangene på plata syns jeg er litt hastetverk. Jeg får sikker mange uvenner nå, men en høre forskjell på jobben de har lagt ned i Song for Ronnie James og de andre låtene på plata.

– Svein Harald Kleppe har spilt trommer i band siden tidenes morgen, nesten, og mitt første intervju med deg var allerede på 90-tallet og Sea of Dreams. Hva syns du om Sea of Dreams i dag, og hvor mange band har du vært med i?

– Sea of Dream er fett som bare det, og vi var svært nær en re-union på årets Brynerocken, så hvis vi er heldig så dukker på opp på festivalen en gang. Angående antall band så har jeg ikke spilt i så veldig mange. Det har heller vært lange prosjekt som har strukket seg over flere år.

Men jeg har vært med i; Thunder, Castaway, Sea Of Dreams, Mayah, Artifact  og nå; paDIOna. Jeg har ellers vært gjestetrommis i flere andre band.

– Hva er fremtidsplanene til Padiona?

– paDIOna kjører på, og i høst skal vi til Skottland en liten tur. Vi ønsker å bidra til at musikken etter Ronnie James Dio fortsetter å leve. Dio var en markert skikkelse i Hardrocken og vi er stolte over å kunne fremføre hans låter fra scenen.

– Utenom Padiona – hva er verdens feteste coverband?

– Ja, si det.. hører i på så mange, hehe,  men Overhead leverer alltid varene.

PaDIOna på nett.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Redd for alver i hagen. Join scoopet.net på Facebook.