veep med snert

Julia Louis-Dreyfus (Seinfeld) har endelig fått seg en TV-serie som er bra. Etter Seinfeld har hun ikke akkurat gjort så mye interessant. 

Jeg var nylig i California, og der var det flere bygninger som så slik ut. En høyt prioritert TV-serie fra HBO.
Bygning i California. Veep er en høyt prioritert TV-serie fra HBO.

VEEP – Sesong 2 (HBO). Dreyfus er visepresident Selina Meyer. Hun venter stadig på telefon fra presidenten, og er akkurat IKKE ubrukelig nok i sitt embete til at det amerikanske folket oppdager det. Meyer vil nok helst være president, og i sesong 1, får hun sjansen til å bli det. Alle tror at presidenten har fått hjerteproblem, og Meyer klarer knapt nok å skjule gleden over å bli president, før hun igjen blir degradert til visepresident. Det var visst ikke så alvorlig med presidenten allikevel.

 

I’m the Vice President of the United States, you stupid little fuckers! These people should be begging me! That door should be half its height so that people can only approach me in my office on their goddamn, motherfucking knees!

Selina Meyer – VEEP.

 

Meyer er ganske selvopptatt, og tenker aller mest på seg selv. Akkurat hvor opptatt hun er av det amerikanske folkets ve og vél, kan diskuteres. Blant de ansatte, finnes også gode rådgivere, men ikke alle. En av dem har for eksempel løyet om en hund han ikke eier. Dette gjør han utelukkende for å slippe unna kveldsarbeid. Alle vet om dette, men ikke Meyer.

VEEP er en kul TV-serie, og sesong 2 tilbyr egentlig bare mer av hva en fikk i sesong 1. Karakteren Selina Meyer er et friskt pust i en humoristisk politisk og maklig anlagt fortelling med både velskrevne og vittige replikker.

Se heller ikke bort fra at forfatterne har latt seg innspirere av Sarah Palin.karakter5

 

 Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad