Morgan Kane-film fra Norge

Morgan Kane er bokserien om westernhelten Morgan Kane. Fra 1966-1978 ble det skrevet 83 bøker om den barske cowboyen, men visste du at det finnes en norskprodusert film om Kane?

morgan kane omslag

M.K. VAR HANS NAVN. I 2001 ble filmen; Døden er en ensom jeger, produsert direkte for video. Filmen er ikke spesielt god, den er norsk og har Frank Iversen i hovedrollen som Morgan Kane. Kanskje det er mer interessant med de andre karakterene. Mads Ousdal og Line Verdal er med, hvor sistnevnte spiller hore. Filmen ble sluppet på VHS i 2001, men ble aldri noen stor suksess. Trolig heller ingen liten suksess.

Filmen eksisterer på YouTube, og du kan se den her.

Morgan Kane-bøkene ble ellers skrevet av Kjell Kaare Hallbing, men det noe mer klingende og amerikavennlige psedonymet var Louis Masterson. Hallbing skrev også andre bøker, og Diablito-serien var en gang i tiden gode bøker. Kanskje de er det enda?

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Glad i helter? Join Scoopet.net på Facebook.