Ingen Skambankt Guitar Hero

Selv om Skambankt tiet ihjel scoopets aprilspøk, var det fortsatt, vel, en aprilspøk at bandet skulle lansere Guitar Hero senere i år.

 

De som ikke fikk lest løgnen, får sjansen nå da artikkelen fortsatt blir liggende her en stund til.

 

Les også: Scoopets aprilsnarr i 2013.

 

 

 

Aprilsnarrestrekene:

Skambankt gjorde et vellykket stunt med innsamlingen av Guitar Hero; plastgitater i fjor. Derfor er det litt spesielt at de lanserer Skambankt Guitarhero i august 2014. Samtidig blir det også en bonusdisk med Kaizer Orchestras; Ein aller siste dans.  

Nå kan du snart synge Terjes tekster foran TV.
Nå kan du snart synge Terjes tekster foran TV.
Nå kan du snart synge Hans Egils tekster foran TV.
Nå kan du snart synge Hans Egils tekster foran TV.

Dobbeltmoral? Innsamlingen av plastgitarene i fjor var i det minste et lite sleivspark til musikkelskere som trakterer plastgitar istedenfor en ekte gitar. Skambankt fikk allikevel inn flere giarer enn de hadde håpet på, og en kan jo spør om det er flere plastgitarer igjen til å spille dette spillet med?

Scoopet tok en kjapp prat med Hans Egil Løe fra Skambankt.

 

– Er ikke dere egentlig imot Guitar Hero?  

– Nei, egentlig ikke. Jeg har ingenting imot Guitar Hero, og håper at folk vil få glede av Skambankt på TV, sier Løe. Jeg ser jo helst at alle lærer seg å spille på en ekte gitar, og i tillegg kan spille Guitar Hero, men en må huske på at gitarister ofte er dårlige i dette spillet.

 

 

Les også: Intervju med Terje Winterstø Røthing

 

– Hvilke låter skal være med på spillet?

– Det er helt opp til publikum. Noen av låtene vi nylig spilte på Rockefeller og i Svavanger vil tilbys i liveversjon. Akkurat hvilke skal fansen snart få sjansen til å velge, sier Hans Egil Løe, som håper at også noen av de mer mørke låtene blir stemt frem.

 

– Hva er idèen bak en bonusdisk med Kaizerlåter?

– Det er et ganske dyrt konsept, og derfor har vi også behov for litt ekstra økonomisk drahjelp, og Kaizers Orchestra hadde litt ekstra penger på bok, smiler Skambankt-gitaristen. Men det er også et kult stunt, og denne disken vil kun være tilgjengelig på førsteopplaget som er 500 eks. Disken inneholder seks Kaizerlåter som også kan spilles med plastgitar. En av låtene er forresten ny, sier en småtravel Løe som også kan fortelle om godt oppmøte og knallbra konserter etter suksessen med platen Sirene.

 

 

Les også: Intervju Skambankt – stuck in studio

 

Tekst og Foto: Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad