Ølsmaking på Ambolten

Ambolten Pub, bar og scene og Scoopet arrangerte ølsmaking og quizz for hvem som helst, lørdag 22. mars. 23 feststemte deltagere møtte opp, og etter påmeldingsfristen kunne antallet smakere nesten blitt dobbelt så høyt. Se ikke bort fra at det blir ny smaking senere i år. 

SMAKING OG RATING. Det var en knallbra spredning i både kjønn og alder blant deltagerne, og både ungdom og godt voksne hadde meldt seg på. Blant kveldens utvalgte øl var det også en overraskelse. En kompis brygger øl, og uten å fortelle de fremmøtte hva de smakte, ble det også gitt karakter på denne. Det er en velsmakende IPA som havnet på 8. plass. Da passet det jo ekstra bra at en gjeng fra Orstad Bryggerlaug hadde møtt opp for å smake.

Det skulle ellers bli spennende å se hvem som fikk mest poeng av Lervigs Lucky Jack og Siste Dans. Sistnevnte er en litt sterkere utgave av Lucky Jack som ble brygget for Kaizers Orchestra i anledning avslutningsturné.

På sett og vis er det også kjekt å se at Chimay Bleu ikke ble kveldens vinner. Denne pleier ofte å havne på 1. plass. Ellers havnet Kinn Bøvelen langt nede på lista. Også dette er et øl som stort sett havner på topp 3.

Som vanlig vil jeg påpeke at det egentlig ikke er noen tapere blant kveldens ølsorter. Sjekk ratingen i parantes, så vil du se at smaken er som (you know what!), og de fleste sortene blir godt mottatt av noen, mens andre gir lav karakter.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Join Scoopet på Facebook.

rating-ambolten