Svensk middelmådig 3

Rolf Lassgård er kriminalpsykolog Sebastian Bergman i fire filmer. Dette er den tredje. 

Fordømde-kapittel-3

DEN FÖRDÖMDE del 3 (2013). Etter å ha sett det første avsnittet i 2010, var jeg egentlig glad for å slippe unna det andre kapittelet. Når de to siste filmene dukker opp i posten, får en allikevel se om kvaliteten har blitt bedre.

Bergman er en mindre sympatisk karakter. Han lider av sorg etter traumatiske opplevelser fra tsunamiulykken i Thailand,, 2004. Mannens eneste styrke er at han er flink til å lese mennesker, men ikke like god til å vurdere egne handlinger. Derfor påvirker han en kjip avgjørelse for en kollega som i all hemmelighet, er hans datter. Når slikt skjer, forsvinner publikums sympati.

Utenom personlige vinklinger skal også en drapsgåte løses. Noe som først ser ut som kollektivt selvmord, viser seg å være noe mer, men hva? Fire unge mennesker er døde, og alle hadde psykiske problem med selvmordstanker. Men det er minst en gjenlevene person som vet mer.

Det tredje kapittelet er hakket bedre enn det første, men det er allikevel et forholdsvis småtrist helhetsinntrykk hvor middelmådige øyeblikk regjerer.

Svenske Johan Falk, Beck og Wallander er mye bedre, og denne vier en kun tid til i tilfelle skrivekløe eller ønske om å se alle svenskproduserte filmer.

karakter3

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad