2-3 porsjoner

Folk blir ikke like fort mette som før. Eller i det minste så har det blitt vanskeligere å regne ut hvor mye en person egentlig behøver av mat. 

findus inni

FINDUS FOR 2, CA 3. Det finnes små porsjoner. Det fins større porsjoner, og det finnes ganske mye større enn større porsjoner i butikken. Her en dag var jeg innom for å handle Findus fiskesuppe, fordi jeg syns den er god. Ikke klag, stort sett er vi flinke på å lage maten selv.

Fra å tidliger bare være tilgjengelig i 340 gram, var suppen også tilgjengelig i en større pakke på 500 gram.  So far, so good, tenkte jeg. Samtidig så jeg at samme produsent også hadde to versjoner av fiskegrateng. En på 500 gram og en på 700 gram. I motsetning til fiskepølse som forsvant like kjapt som den kom, er trolig dette et bedre halvfabrikat, men…

Det er ikke et stort problem, og det kan nok være vanskelig å vite hvor mye en person spiser før han eller hun blir mett. Hvor mye er egentlig en porsjon?

Det er artig å observere at uansett vekt, er det 2-3 porsjoner i fiskesuppen, mens gratengen også holder til to porsjoner, uansett vekt. Hvem bestemmer hvor mye en porsjon egentlig er?

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no