Angerman før bloodstock

Fredag 8. august spiller Angerman på Bloodstock-festivalen i England med bl.a. Megadeth, Down, Crowbar, Hatebreed og Prong. Scoopet ønsker gutta lykke til med liveanmeldelse fra Tribute – 13. juni 2014.

Gitarist Tommy Grude
Gitarist Tommy Grude

SISTE FØRST, FØRSTE SIST. Scoopet har tidligere anbefalt Angermans; No Tears for the Devil, og på livescenen presenteres albumet baklengs. De åpner med siste spor, og avslutter med første.

Angerman er et bra liveband, og med en rød tråd mot fete gitarriff, er det greit å konstatere at samspillet mellom Tom André Furenes og Tommy Grude er svært bra. Bassist Cølly Sola og trommis; Stefan Køningsberg leverer også.

Scenen på Tribute vil aldri bli blant de største i Norge, så derfor er det litt vanskelig å si hvordan gutta oppfører seg på et større areal. En skal aldri undervurdere bevegelse blant band på en scene. Mitt tips og håp er at gitarister og gjerne bassist, stiller seg opp ved siden av hverandre og øver inn noen kledelige bevegelse. Hvor kult er det ikke når band som Accept gjør dette? Fotografer digger også bilder med flest mulig bandmedlemmer i samme rute. Evnen til bevegelse og gi publikum inntrykk av at også bandet storkoser seg, er også viktig og gir et rutinert signal til publikum.

 

 

Vokalist Michael Ravndal er knallbra på plate, men jeg mistenker at Ravndal ikke har brukt så mange minutt på å varme opp stemmen. Dette er i tilfelle en arrogant holdning mot publikum og eget band. Ravndal sang nemlig bedre på siste halvdel av settet. Dessuten finnes det absolutt ingen bortforklaringer for å ignorere refrenget (oooh) på Hour of Innocense. 

Gitarist: Tom André Furenes
Gitarist: Tom André Furenes

 

Scoopet ønsker Angerman lykke til videre, og var stort sett tilfredsstilt med å endelig få sett Angerman live igjen. Litt småpirk her og der, men alt kan repareres.

 

Tekst og foto: Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad